Uitwedstrijd tegen VVOP 6

Een druiligere zaterdag en de uitwedstrijd tegen VVOP stond op het programma. Vandaag de beschikking over 13 man. Gerdo had vorige week zo hard gekopt dat hij dit in het ziekenhuis mocht laten repareren. Ook Remco was er niet bij. Onze vrienden van het 3e elftal hadden maar weinig mensen tot hun beschikking, dus Remco was uitgeleend. Ook vlogger Micha hadden we uitgeleend. De rest was er allemaal wel. We begonnen met Appie op de goal. Achterin Martijn Peelen, Gerard, Marco en Harm. Op de flanken de jonkies Quinten en Mike. Centraal op het middenveld Escher en Martijn Krol. Als spitsen begonnen Arnand en Karel. Falcao en de weer teruggekeerde Gertin begonnen als reserve. We mochten op het achterste veld aantreden op het door ons zo geliefde kunstgras. Dit was voor de meesten van ons ook weer lekker wennen. Ballen die net te hard gingen, rare stuiters, kortom in het begin leek het wel of we het kleine beetje wat we kunnen voetballen verleerd waren. De wedstrijd ging dan ook heel gelijk op. Weinig kansen aan beide zijdes. In het verloop van de eerste helft kregen we steeds meer in de gaten hoe het kunstgras werkte en kregen we ook steeds meer grip op VVOP en de wedstrijd. Het overwicht werd steeds groter en steeds meer werd duidelijk dat we hier vandaag gewoon moesten gaan winnen. Karel schakelde ondertussen met een linkse directe nog een van de VVOP-ers uit. Met een best ei onder zijn oog moest hij de strijd staken. Met de brilstand nog op het bord werd het warme bakje thee opgezocht. Leiders Bert en Daniel plaatsten 2 wissels. Gertin kwam erin voor Martijn Peelen en Falco nam de plaats van Arnand even in. De start van de tweede helft was veelbelovend. Falco werd goed vrijgespeeld en kreeg een levensgrote kans om ons op voorsprong te schieten. Normaal gesproken een doelpunt, maar de bal ging nu helaas net langs de verkeerde kant van de paal. Toch duurde het niet heel lang voordat we toch op voorsprong kwamen. Na in de eerste helft al een aantal keer dichtbij te zijn geweest uit de goede corners van Karel kopte Falco nu uitstekend in. Een goede redding op de lijn volgde, maar van dichtbij gaf Mike het laatste zetje. Een terechte voorsprong. Arnand kwam ondertussen Marco aflossen en de jacht op meer werd ingezet. Eenmaal was VVOP nog gevaarlijk, maar gelukkig stond de paal en uiteraard Appie op zijn post. In de tegenaanval viel de beslissing. Een vrije trap van Martijn werd mooi verlengd door een VVOP-er tot eigen doelpunt. Het verzet was nu gebroken. Niet veel later werd het zelfs 0-3. Een mooie voorzet van Falco werd evenmooi binnengekopt door Arnand. Ook de 0-4 kwam nog op het bord. De uitblinkende Mike zette goed door en werd binnen de beruchte lijnen ten val gebracht. De goed leidende man in het zwart beoordeelde ook dit uitstekend en een strafschop was het gevolg. Een buitenkansje voor Arnand. Uiterst precies plaatste hij de bal dan ook in het zijnetje. Een prima overwinning en de koppositie werd zo geconsolideerd. 15 uit 5, mooier kan niet. Falcao had het al over het Feyenoord achtige taferelen. Met in het vooruitzicht een weekje vrij (wat wedstrijden betreft natuurlijk) werd met goede moed aan de derde helft begonnen. Al snel sijpelde het bericht binnen dat oud-ploeggenoot el loco banana uitgegleden was en met zijn hoofd op zn enkel was gevallen. Op de foto’s zagen we later dat er een nieuw schilletje op zn kuitbeen was geplaatst. Beterschap van deze kant. De derde helft was nog lang onrustig en de verhalen steeds sterker. Eerst volgende wedstrijd komen onze vrienden van Blauw Geel op bezoek.