Thuiswedstrijd tegen Ede-Victoria

Op de laatste zaterdag van september stond de thuiswedstrijd tegen de heren van Ede-Victoria op het programma. Ede-vic had de eerste twee wedstrijden winnend weten af te sluiten, dus een pittige tegenstander vandaag. Terwijl wij nog moesten gaan omkleden was Ede-Vic dan ook al aan het warmlopen. Het waren ook nog eens allemaal jonge jongens, een fanatiek ploegje dus. Wij hadden weer de beschikking over 14 man. Mike vd Krol was bij het 3e geposteerd en Martijn Peelen was er wegens zeer droevige familieomstandigheden vandaag helaas ook niet bij. De rest was er wel en werd aangevuld met Jelle. Snelle Jelle wilde weer eens een wedstijdje op niveau spelen. We begonnen uiteraard weer met Appie op de goal. Appie had vandaag een nieuwe look. Een getrimd ringbaardje, een hagelwit overhemd en een kekke zonnebril……. Appie wist waarschijnlijk dat vandaag de elftalfoto zou worden gemaakt, maar na aandringen konden we hem toch duidelijk maken dat hij toch echt met zn keeperstenue aan moest op de foto. Achterin brandweerman Gerard, de van vakantie teruggekeerde Gerdo, Marco en alleskunner Gertin. Centraal op het middenveld Krolletje en Escher. Op de flanken de roadrunners Jelle en Remco en de spitsen waren vandaag Falcao en Karel. Falcao loopt momenteel met een grijns rond zo breed dat die op zn achterhoofd nog zowat te zien is. De successen die momenteel in de havenstad worden behaald zijn aan zn gezicht af te lezen. Gelukkig wees Karel hem er subtiel op dat een ander elftal kampioen werd in de jaren dat 010 de eerste zeven wedstrijden won. Op de bank begonnen vandaag Harm, Quinten en tormacher Arnand. Aan de vlag vandaag de derde Norel. Micha wacht nog op zn brace, maar dan kunnen we binnenkort hopelijk weer eens drie broeders gelijke tijd aan het werk zien. Altijd makkelijk een reserve keeper, verdediger, middenvelder annex spits erbij. Leiders Bert en Daniel waren er uiteraard ook weer. Waalthing zag eruit of er een vrachtwagen over hem heen was gereden. Weinig nachtrust en samen met Johnny Walker opstap wordt je niet knapper van. Onder zeer nazomerse omstandigheden kon er nadat de spelers van Ede-Vic een of andere belachelijke yell hadden gedaan worden afgetrapt. Waarschijnlijk kijken die jongens iets teveel tv. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Westhouse. Ede-Vic begon zeer fanatiek aan het duel en zat overal zeer kort bovenop. Gertin kreeg te maken met de Cristiano Ronaldo van Ede. Na hier aan gewend te zijn en een paar keer goed kort te hebben aangepakt kon deze de rest van de wedstrijd in de achterzak van Gertin plaatsnemen. Al heel snel kwamen we ook op voorsprong. Een zeer ongelukkige terugspeelbal van een van de Edenaren belande bij de teruglopende Escher in de voeten. Die omspeelde de keeper goed en vanuit een moeilijke hoek schoof hij de bal uitstekend binnen. Een uitstekende start en bij Ede-Vic begon het eerste gemopper al. Vooral de keeper had een zeer uitgebreide woordenschat. Niet veel meer dan gescheld en dan met name het K….. woord kende die heel goed. Je zal maar zon dorpsgek als keeper hebben… Na de vroege voorsprong zette Ede-Vic nog meer aan. Dit leverde wel enkele hachelijke momenten op voor de goal van Appie. Gelukkig konden we met de nodige kunst- en vliegwerk de nul houden. In de tegenaanval kwamen we er een aantal keren zeer gevaarlijk uit. Met name Falcao had een fantastische actie. Zijn prima schot die op de paal belandde verdiende eigenlijk een beter lot. Met een 1-0 voorsprong werd de rust behaald. Onder het genot van een heerlijk kopje thee plaatste leider Bert enkele wijzigingen. Gerard had nog brandweerwedstrijden dus moest er verplicht uit, Harm nam zijn plek in. Quinten nam de plek over van griffel collega Jelle. Arnand kwam erin voor Remco en nam de plek in de spits over van Karel, waardoor Karel het middenveld ging versterken. De start van de tweede helft was moeizaam. Ede Vic zette ons goed vast en we kwamen er niet meer uit. Dit leverde ook een goede kans op voor Ede-Vic, maar met een katachtige reactie ranselde Appie de bal uit z’n doel. Na een kwartiertje was de storm van Ede-Vic weer aardig gaan liggen en maakte zij zich met name druk over de leiding. Wij namen dan ook steeds meer weer het heft in handen. Dit leverde enkele mogelijkheden op, maar helaas nog niet de beslissende treffer. Een kwartier voor tijd loste Remco de moegestreden Falcao af. Niet veel later stuurde Gertin diezelfde Remco goed de ruimte in. Zijn voorzet belandde bij Arnand en met een geplaatst schot liet hij de keeper kansloos. De rest van de wedstijd kwamen we niet meer in de problemen. Al was het voetbal van onze kant nog niet heel best, uiteindelijk toch een redelijke makkelijke overwinning tegen toch wel een sterke tegenstander. Een goede start van de competitie met zes punten uit twee wedstrijden. Aangezien er s ’avonds nog een afvaardiging van ons moest gaan condoleren bij Martijn verliep de derde helft zeer rustig. Volgende week de uitwedstrijd in en tegen Lunteren.