Thuiswedstrijd tegen DTS Ede

Op de 281ste dag van het jaar stond er al gelijk een topper op het programma. De heren van DTS Ede kwamen op bezoek en stonden voorafgaand aan de wedstrijd op de 2e plek. Kort achter ons dus. De supporters waren vandaag in grote getallen aanwezig. De uitwedstrijd van het 1e elftal was voor velen niet zo interessant, dus kwamen ze maar op de topper van de onderklasse af. Vandaag was wederom Gertin niet van de partij. Als het goed is is hij nu door zijn ouwe lullen dagen heen. Ook Remco was niet van de partij. Vrijdag op zaterdagnacht heeft hij ons via de groepsapp nog wel goed op de hoogte gehouden van zijn bezigheden, maar de zaterdag heeft hij waarschijnlijk grotendeels in bed doorgebracht. Desondanks hadden we de beschikking over veertien man. Uiteraard fungeerde Appie weer als ballenvanger. Achterin begonnen we met Gerard, Gerdo, Marco en Martijn Peelen. Centraal op het middenveld het ondertussen vertrouwde duo Escher en Martijn Krol. Op de flanken Harm en Quinten. Als spitsen begonnen Arnand en Falcao. Op de bank naast het duo Bert en Daniel zaten Karel, Mike vd Krol en de niet geheel fitte Jeffrey. Micha hanteerde de vlag en de leiding was in handen van de heer Westerhuis. De start was dit keer prima. Veelvuldig werden de spitsen bereikt en de duels werden ook vaak gewonnen. DTS Ede wat een taaie ploeg had kwam niet heel veel in de buurt bij Appie en wachten was het op het moment dat we op voorsprong zouden komen. Nadat Arnand al een keer de lat had geraakt was het na een minuutje of vijfentwintig raak. Harm gaf de bal goed voor en van dichtbij kon Arnand binnen tikken. Een terechte voorsprong. Doordeweeks hadden we van trainer Dick Mulder enkele trucjes geleerd en overal op het veld werden deze dan ook geprobeerd. Of dit altijd verstandig is zullen we maar in het midden laten. Met een 1-0 voorsprong werd ook de rust bereikt. Ons technische eeneiige duo plaatste een tweetal wijzigingen. Karel en Mike kwamen Quinten en Harm aflossen op de flanken. De tweede helft kwam DTS Ede aardig opzetten. De druk werd steeds groter en we kwamen steeds moeilijker aan voetballen toe. Na een kwartiertje viel dan ook de gelijkmaker. Heel ongelukkig stuiterde de bal tweemaal bovenop de lat en viel ook nog eens precies voor de voeten van een DTS-er. Deze kon dan ook heel gemakkelijk de 1-1 binnen tikken. Een domper en we moesten uit een ander vaatje gaan tappen om de wedstrijd weer te laten kantelen. Onze spitsen hadden het zwaar te verduren met de verdedigers van DTS Ede. Zij schuwden het duel zeker niet en uit een van de vele overtredingen die ze maakten viel dan ook de 2-1. Krolletje was de nemer en de bal vloog onaangeraakt zo in het hoekje. Eindelijk weer op voorsprong en dit moesten we maar eens lang zien vast te houden. U raad het waarschijnlijk al, dit lukte niet al te best. Een van de DTS-ers mocht zomaar het veld oversteken. Marco maakte een goede loopactie en kwam goed voor zijn man bij de 1e paal. De voorzet schoot hij ook nog eens feilloos binnen. Een echte spitsen goal, wel jammer dat die in het verkeerde doel was….. Gelukkig lieten we de kopjes niet hangen en de jacht op de voorsprong werd weer ingezet. Harm kwam ondertussen Falcao aflossen en het duurde niet heel lang of we stonden weer op voorsprong. Wederom was Arnand de doelpuntenmaker. DTS Ede wilde maar niet van ophouden weten en ging nog meer op de aanval spelen. Hier wist Mike vd Krol gelukkig wel raad mee en via een mooie counter liet Mike de verdedigers zijn hielen zijn en rondde ook nog eens uitstekend af. Gerdo testte ondertussen het achterhoofd van een van de spitsen van DTS Ede nog even. Met een bebloed hoofd moest Gerdo de strijd staken. Gelukkig heeft Bert jaren naar medisch centrum west gekeken en met een mooie tulband kon Gerdo het restant vanaf de kant bekijken. Niet veel later kreeg Karel de kans de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Helaas was de poging net niet succesvol. In de allerlaatste minuut deed DTS Ede voor de statistieken toch nog wat terug. Een corner werd goed binnengekopt. Dit was gelijk het einde van de wedstrijd, een zwaar bevochten overwinning. Wel een hele lekkere en zo konden we de goede start van de competitie een mooi vervolg geven. Vier gespeeld, twaalf punten. Kan niet beter. De derde helft was ook nog lang gezellig. Steeds meer spelers uit andere elftallen schoven bij ons aan tafel aan. Via subtiele hints en het aanbieden van de nodige versnaperingen probeerden sommigen een wit voetje te behalen bij leider Bert. Onze succes leider leek immuun voor al deze verkapte sollicitaties. Volgende week VVOP. Zien dat we onze zegereeks nog een mooi vervolg kunnen geven.