Thuiswedstrijd tegen Bennekom

Bennekom is geen hoogvlieger in onze competitie. Echter bij aankomst zagen we wel weer allemaal hele jonge gastjes die ook nog eens fanatiek oogden. Wij hadden vandaag de beschikking over 13 spelers. Gerdo had nog last van zijn ruggetje en Remco zn hamster was ook nog niet zo lief. Bert en Daniel hadden de volgende opstelling uit de hoge hoed getoverd. Op de goal niemand minder dan Appie Brobbel Dorsman. Achterin Harm, Gerard, Marco en Jordy. Centraal op het middenveld de Krollen. Op de flanken Quinten en Gertin en als spitsen begonnen Falcao en Karel. Op de bank de Norellen en aan de vlag de derde tak van de familie. Langs de kant als supporter het 4e gezinslid zonder tas. Deze werd later toch nog op den velden gesignaleerd en dat zal die ook niet meer zo snel vergeten ook. We mochten vandaag eens heel vroeg de wei in. Om 12.30 uur stond de aftrap al op het programma. Dit kwam mooi uit, konden we mooi hierna de burenruzie tussen Harskamp en de club uit het land der nullen volgen. De fluit werd gehanteerd door een derde Krol. Zo was de middencirkel het grootste gedeelte van de wedstrijd aardig gevuld met heel dom lullende mensen. Koning winter is ondertussen ook gearriveerd in den landen. Het busje voor de Elfstedentocht is dan ook maar alvast besproken, je kunt daarmee nooit te vroeg zijn. Onder barre omstandigheden gingen we dan ook van start. Het begin van de wedstrijd was niet eens zo onaardig. Geprobeerd werd om de combinaties te zoeken en het balletje ging van voet naar voet. Hele grote kansen leverde dit echter nog niet op. Bennekom was ook geen beroerde ploeg en voetbalde leuk mee. In de loop van de wedstrijd kregen we een steeds groter overwicht en de eerste kansen ontstonden dan ook. De afwerking liet alleen nog te wensen over. Ook Bennekom liet een keer goed van zich spreken, een afgeslagen corner werd snoeihard weer in geschoten. De bal spatte echter uiteen op de lat boven Appie. Aan de zijlijn ontstonden er steeds meer gesprekken. De man van de soep ging dichter en dichterbij de vierde Norel zonder voetbaltas staan. Met de brilstand nog op het bord werd het warme bakkie thee opgezocht. De snipverkouden leider Bert plaatste na uitvoerig overleg met trainingsbeest Daniel toch twee wissels. Arnand kwam erin als spits en Escher werd mid-mid. Krol junior verschoof daardoor naar de rechterflank. Karel en Quinten mochten even uitrusten. De tweede helft begonnen we weer voortvarend. Al snel kwamen we op voorsprong. Tormacher Arnand ronde uitstekend af. Heel lang konden we echter niet genieten van de voorsprong. Na een hutsekluts situatie achterin belandde de bal zomaar bij een van de voorwaartsen van Bennekom. Deze bedacht zich niet en schoot uitstekend binnen. Konden we weer opnieuw beginnen. Dit deden we dan ook maar. Het spel werd wel steeds rommeliger. De gaten werden steeds groter en de organisatie was niet meer in orde. Toch kwamen we wel weer op voorsprong. Falcao was er dit keer als de kippen bij om af te ronden. Falcao hadden we de hele week al klaargestoomd voor dit treffen. We hadden hem zelfs met een wit T-shirt de hele week laten trainen bij onze vrienden van de hoofdmacht. Dit natuurlijk om deze jongens ook iets vertrouwen te geven. Ondertussen kwamen Karel en Quinten er weer in voor de geblesseerde Gertin en Jordy. Veel geleerd hadden we niet van de vorige voorsprong. Ook dit keer gaven we deze weer snel uit handen. Een van de middenvelders mocht veel te gemakkelijk doorkomen en liet Appie kansloos met een droge schuiver in de korte hoek. Een flinke domper, maar wederom lieten we het er niet bij zitten. De rug werd nog eenmaal gerecht en de wedstrijd kon nu alle kanten op. Gelukkig viel het kwartje aan de goede kant. Wederom was Arnand de doelpuntenmaker. De tijd die nu restte was tekort voor Bennekom om nog een keer te kunnen terugkomen. Wederom een gewonnen wedstrijd. Moeizaam maar wel gewoon weer drie punten. Snel onder een warme douche om op te warmen en het 1e aan te moedigen. Tot vele verbazing zagen we ineens dat de vierde Norel toch een voetbaltas bij zich had?? Deze versterking kon het 1e elftal uiteraard goed gebruiken. Als er iemand doelgericht is dan is het Aldo wel. De wedstrijd van onze vrienden ging helaas niet helemaal zoals gehoopt. Al snel stond het al 0-2 en paal en lat werden nog een aantal keer geraakt. Wij namen dan ook maar snel onze intrek in de kantine om de derde helft van start te laten gaan. We hadden ook nog eens het geluk dat we aan de beurt waren voor de bardienst en dat op deze drukke zaterdag. Karel en Krol waren aan de beurt en dat hebben we geweten. Wat een SOUND! Ondertussen werd er buiten nog een aantal keer gescoord. Binnen werd het een derde helft met alles erop en eraan. Zender Obama, dansende mensen op tafel, een boze man die dit wilde rechtzetten, maar bovenal Karaoke… Uiteraard kwam Manuela weer langs, maar ook Superwimmie toonde zijn beste zangkunsten. Het was nog lang onrustig op sportpark het Meuleveld….. Volgende week komt SDS’55 op bezoek.