Competitiewededstrijd tegen DVOV VE1

Nadat we in een spannende uitwedstrijd vorige week in Otterlo verloren (een wedstrijd vol gebeurtenissen waardoor de plaatselijke sterRAPporter nog steeds druk bezig is om het allemaal op papier te zetten) stond vandaag de eerste thuiswedstrijd voor de competitie op het programma. En wel op het onmogelijke tijdstip van 11.15 uur. Rond deze tijd liggen normaliter Banaan en Michelin nog in hun mandje van de vrijdagavond en is Jannes pas net terug van zijn rondje boodschappen doen. Jannes vatte het nog samen met de opmerking “dit is geloof ik voor het eerst in mijn leven dat ik GOEDEMORGEN op het voetbalveld zeg”…..

Na eerder al een mededeling van Griffeltje dat hij een jaartje sabbatical moet nemen kwamen er deze week onverwachts nog 2 gelijkwaardige berichten bij. Brabo Vonk heeft de bekerwedstrijd tegen SDS iets teveel van zijn knie gevergd en moet hieraan geholpen worden. En Ferdi heeft zijn hele jeugd zo vaak door de telescoop naar maan en andere hemellichamen gekeken dat hij aan beide Sterrekiekers moet geholpen worden. Naast de andere langdurig geblesseerden/afwezigen begint de selectie nu al redelijk krap te worden.

Zoals gewoonlijk trekt Harrie Ferguson de trukendoos dan wel weer open en bleek hij bij onze concurrent van de afgelopen jaren gewinkeld te hebben. Cor Jansen kwam van Stroe over en maakte vandaag zijn debuut.

We begonnen vandaag met Brot op de goal. Achterin Gilbert, Jannes, Rudy Bronkhorst en PamPam. Op het middenveld Topper, Gertin (geleend van het 3e en qua leeftijd ruimschoots een veteraan), Captain Pele en Rik Gerritsen (de grote vismaat van Rijk en omdat hun namen zo op elkaar lijken gaan ze voortaan door het leven als Pat en Mat, dit om verwarring te voorkomen). Voorin speelden Roadrunner en was er voor Cor meteen een basisplaats gereserveerd. Overigens niet op basis van talent of trainingsopkomst maar omdat we er niet meer beschikbaar hadden. Drambo en Tinus stonden nog wel als wissel langs de lijn maar beiden terug van een blessure en geen idee hoe lang ze konden spelen.

Harry hanteerde als vanouds de vlag en vanwege de regen en afwezigheid van dug-outs stonden er nog wat geblesseerde te coachen (of commentaar te leveren) vanuit het ballenhok.

Het eerste kwartier waren we duidelijk de betere partij en kwamen we ook geheel terecht op voorsprong. Andre gaf een niet te missen assist op Cor en dat deed hij dan ook niet. Hierna ging het meer gelijk op en kregen wij een paar kansen en ook DVOV scoorde niet. PamPam probeerde op gelijke hoogte met Rudy Bronkhorst te komen in het Eigen Assist Klassement maar helaas werd deze bal tegen Brot aan gekopt. Rudy Bronkhorst staat dus nog fier bovenaan.

De ruststand bleef 1-0 en ook tijdens de rust zagen we weer een opmerkelijk iets wat met het rare tijdstip te maken had. PamPam trok een broodtrommeltje uit zijn sporttas en begon heerlijk een boterham te eten. Zijn commentaar hierbij? Tja bij defensie eten we altijd om 12 uur een broodje…

Na de thee waren we duidelijk sterker wat resulteerde in een tweede doelpunt van Cor en een verdiende goal van Andre. Topper corrigeerde zijn naam nog even in Schopper met een ietwat te late tackel en Tinus en Drambo kwamen nog wat wedstrijdminuten maken. Eindstand 3-0 na een heerlijk potje voetbal.

De derde helft was, alweer door het rare tijdstip, ook anders dan normaal. Gilbert moest nog bij 2 helpen, Captain en Roadrunner nog bij 3 en Walter, Tinus en Brot hadden bardienst maar waar dat normaal meteen na de wedstrijd is zat hier nu ineens een gat van 4 uur tussen.

Uiteraard ging de 3e helft wel door. Brot was op tijd voor de bardienst, Walter wat later, Tinus nog wat later maar Banaan hielp een handje in de keuken en Drambo Klok heeft de hele avond belangeloos de radio bedient…… Als beloning kreeg hij later op de avond in plaats van de gebruikelijke Bruune Borrel nog een heerlijke WACO (water/cola), waarna de verslaggever het tijd vond om te stoppen met notuleren.

Brot