Bekerwedstrijd tegen SDS'55 5

Een nieuw seizoen, nieuwe ronde, nieuwe kansen. En dit jaar de nodige wijzigingen voor voormalig DreamTeam 4. Na jaren hofleverancier en vlaggenschip van de vereniging spelen was afgelopen jaar de rek er wel uit en was ons elftal zover uitgehold dat de resultaten niet meer naar wens waren. Harry Ferguson besloot met de vuist op tafel te slaan voor drastische wijzigingen, hij begon allereerst met dreigementen om te stoppen als elftaleider en toen wij als team ons volledige vertrouwen aan hem uitspraken wist Harry dat hij niet bij zijn team moest zijn maar bij de SVH-directie…

Ook daar hebben ze rillend aan tafel gezeten en kreeg Harry al direct de volledige vrijheid om geheel naar eigen inzicht de boel om te gooien.

  1. Harry wilde ten eerste weer een 1e elftal status, dit was op basis van in verleden behaalde resultaten uiteraard niet meer dan terecht en werd meteen geregeld. Weliswaar Veteren 1 maar dat is slechts voor de vorm (je kunt geen 2 eerste elftallen op zaterdag hebben…)
  2. Harry was helemaal klaar met de Nintendo jeugd en bonjourde met gemak spelers als Laszlo, Herjen, Roy uit de selectie en ook Captain Pele en Brabo Walter krijgen nog slechts de status van dispensatie speler. Harry haalde hiervoor ervaring in het team met spelers als Gilbert, Rik, Maas B., Elbert en Erik Koegel. Uiteraard hebben deze wisselingen niets te maken met een 35+ status ofzo.
  3. Verder was Harry woest over de staat van ons wedstrijdveld elke zaterdag. Jeugd en overige seniorenelftallen die onze grasmat doordeweeks maar kapot trainen…. Of er word kunstgras op het A-veld en de trainingshoek gelegd en je gaat daar op trainen of wij trekken ons elftal terug was zijn keiharde eis. Ook hier is het bestuur voor gezwicht en het hele Meulenveld ligt op de schop momenteel.

Nu Harry zijn zin had gekregen dacht hij meteen op zijn gemak onderuit te kunnen gaan zitten maar daar had hij zich toch even misrekent. Al die eisen en druk uitvoeren bleek voor enkele spelers toch wat lastig om mee om te gaan. John Griffel neemt meteen een jaar sabbatical, broer Tinus valt vlak voor de eerste wedstrijd “ineens” van een keukentrapje. Jannes Greenfield gaat eerst een aantal weken trainen voordat hij wedstrijdklaar is…… en dan nog de afwezigen Rijk, Bert, Gary, Elbert, Rudy, Wim….. allemaal druk met fit raken voor ze durven aan te sluiten onder het strenge regime van Harry.

Gelukkig blijkt Ferguson zelf ook nog niet messcherp aan het seizoen te zijn begonnen. Gilbert werd (ondanks een vrije dag van SVH 3) verhuurd aan het 2e omdat wij genoeg spelers hadden….. Erik en Leo allebei een helft en nog 3 wissels….. Alleen jammer dat zowel Erik en Leo allebei alleen de 1e helft konden waardoor we na rust slechts 1 wissel overhadden….

Wij begonnen uiteindelijk met de volgende opstelling. Brot op de goal, achterin Sterrekijker, Koegel (van die vette worsten), Brabo en Captain Pele. Op het middenveld Topper, Maas B., Drambo en Pam Pam Heiwegen. Voorin Vierkant en Roadrunner. Op de bank zaten nog Opa, Michelin en Rik Gerritsen. Harry hanteerde als vanouds de vlag en de coaching kwam van de Brink-twins en Jannes Greenfield.

Aangezien SDS ook een elftal heeft wat qua leeftijd in onze competitie zou mogen meespelen werd het een lekkere open wedstrijd met wat kansjes over en weer. Alle wijzigingen leverde meteen resultaat op en we kwamen sinds een jaar ofzo weer eens op voorsprong in een wedstrijd. Die voorsprong raakten we voor rust jammer genoeg ook weer kwijt. Maas B. had plechtig beloofd dit jaar geen eigen goals meer te gaan maken…. Over “eigen assists” had hij echter niks afgesproken en hij legde dan ook de bal panklaar voor een SDS speler die van dichtbij kon intikken. Andre Roadrunner ging weer verder met waar hij al jaren mee bezit is, het missen van kansen… hierdoor bleef het een spannend potje.

In de rust gingen er zoals gezegd meteen 2 man weg en ging Drambo Klok ff aan de kant zitten rusten. Hij bleef er uiteraard bij voor noodgevallen.

Zowel Captain Pele als Brabo Walter gingen wel wat bezorgd kijken….. we zijn dispensatiespeler en eigenlijk zijn er wel heel veel oudjes die in aanmerking voor de selectie komen…. Nog 6 afwezig, 3 stuks in de begeleiding…. 1 met het 2e mee…… 2 vroeger naar huis…. En verrek nog steeds een wissel!!!

Dit was voor hen wel een signaal om nog meer energie in hun spel te leggen. Brabo verdedigde met ziel en zaligheid alles wat maar in de buurt van onze goal kwam en Pele ging zich steeds meer met de aanval bemoeien wat zelfs tot 2 doelpunten van hem leidde.

Uiteindelijk werd al die strijd zelfs Brabo teveel en lag hij kermend op het gras. Meteen werd zijn status als “slechts” dispensatiespeler pijnlijk duidelijk. Waar Jannes voor overige blessures in volle sprint het veld in trok bleef hij nu rustig op het bankje zitten, rookte eerst zijn shaggie op en slofte uiteindelijk maar eens naar de kermende Walter achter de goal.

Walter kon niet meer verder een aangezien Drambo er reeds voor Topper in was gekomen moest de uitgebluste Topper er toch nog even in om de winst veilig te stellen.

Het werd uiteindelijk 3-2…. Een mooie pot tegen een leuke tegenstander.

Nog enkele wist u datjes;

  • De nieuwe aanwinsten zich ook uitstekend manifesteren aan tafel en op de app…. Ze hebben zich geloof ik ook al unaniem aangemeld voor ons jaarlijkse weekendje weg.
  • We nu met 2 Maas-en in 1 team zitten. Voorlopig hebben we dit opgelost door Maas Klok weer Drambo te noemen en Maas Bronkhorst gewoon Rudy…. (vul zelf maar in waarom).
  • De 3e helft samen met SDS gevierd werd… dit erg gezellig was.
  • Toen E1 speler Jeroen van de Brink naar buiten kwam en gevraagd werd… Hee Jeroen nog gevoetbald? Jazeker…. En Gewonnen? Ja met 6-3…. Van Wie? Van SDS!!!.... Oh jullie ook al!!! De hilariteit aan beide tafels nog verder toenam.
  • We tenslotte besloten hebben om de volgende 2 bekerwedstrijden voorzichtig aan te doen. Voor hetzelfde geld win je die ook en staan we ergens in December op een woensdagavond in Zeewolde te ballen ofzo… Dat moet je uiteraard zien te voorkomen….
  • Brot.