Thuiswedstrijd tegen SKV Wageningen 5

Na een lange zomerstop was het weer zover. We mochten de wei weer in om een lekker potje te voetballen. En wat was het warm, zou dit ons parten gaan spelen? We starten dit seizoen met een selectie van 22 man.

Dit zijn de 22 mannen die ons de punten moeten bezorgen. Ben Wilschut, Dirk van Wikselaar (als die niet in de bestuurskamer hoeft zitten om hapjes te eten en bier te drinken), Elbert Groeneveld, Elvin Blankenspoor, Erik Koogje, Fernando de Geit, Geo Verweij, Gerralt van de Brink, Gilbert Rozenboom (captain-2), Guido de Geit, Jari Langenbach (ik hoor jullie denken die hoort toch in het 1e, maar hij is zo vaak in het buitenland,zodat die door het opleidingselftal van Harskamp weer een beetje bij geschoold moet worden), Johan Leijenhorst, Jarno van Omme, Kevin Schutte, Maas Bronkhorst, Martijn Hendriksen, Martin Plof (onze vaste vlagger), Michel van den Brink, Pieter Burgwal (captain-1), Rik Gerritsen, Willem Willemsen.

Helaas hebben we (hopelijk tijdelijk) afscheid moeten nemen van Arne Muilwijk als voetballer wegens gezondheidsreden. Maar super Arne dat je je toch voor het team wil blijven inzetten. Ook was tot onze verbazing een klein clubje opgericht binnen het elftal. We hebben nu lange Elbert, kleine Elbert en nu was daar een mini Elbert bij gekomen. Ze zochten nu nog een 4e slachtoffer die zich wil ontdoen van zijn hoofd haar. Zodat ze zich de Daltons kunnen noemen. Elvin Blankenspoor (mini Elbert) was zo zenuwachtig voor de wedstrijd dat die de trekker al ruim van te voren heeft geparkeerd, zodat die zeker op tijd zou zijn. We zullen zien.

Maar genoeg geneuzeld anders gaat het verslag lijken op de verslagen van het 4e. Die toevallig in de zelfde straat worden gemaakt.

Maar nu de wedstrijd. Je zou denken 22 man wissels zat, maar dat liep effe anders. We hadden vandaag 13 man. En dat is niet veel met dit warme weer. Mike van de Krol deed de eerste helft mee en Jan Willem Teunissen zou de laatste 20 minuten mee doen. Jari was later en Elvin was ook later, omdat die moest werken en het een heel eind fietsen is vanaf de Breackweg, omdat z’n rooie monster en lekke band heeft. Gelukkig was Martijn Peelen al op het veld en die wou voor ons wel effe op de bank zitten. De opstelling: Goal: Guido; Verdediging: Joost, Gilbert, Fernando, Elbert; Middenveld: Willem, Pieter, Mike, Ben; Voorhoede: Jarno, Gerralt.

We begonnen de wedstrijd goed. We kregen wat kansen ,maar SKV kreeg ze ook. Maar wij hadden de altijd grillige Guido de Geit op het doel die een paar mooie reddingen had. Na 15 minuten kreeg Mike van de Krol de bal voor de voeten en die maakte de 1-0. Dat begint goed dachten we. Ondertussen kreeg Ben kramp, steek en vermoeidheid dus kwam Peelen erin. Toen kwam er iets meer druk naar voren en hadden we SKV bijna op het breekpunt. Peelen moest weer weg dus Jari erin op de plek van Jarno en Jarno weer op het middenveld. Zo gingen we weer verder. Na een onderschepping van Jarno die voor z’n man kwam en de bal naar Jari speelde. Speelde Jari de bal naar Pieter die met een schitterde solo de bal binnen schoot 2-0.

Na ruim 5 minuten spelen in de tweede helft kreeg SKV een corner en die werd binnen gekopt 2-1. We moesten doorgaan, want we hoefden en wilden niet te verliezen. Tien minuten later kwam er een hoge bal voor en die werd ook binnen gekopt 2-2. Doorgaan dachten we en dat deden we ook we creëerde wat kansen Jari met een afstandsschot rakelings lans de kruising. Jari die met een vlammend schot de paal raakte. Joost met een mooi schot op de lat. Kortom de bal wilde er niet in. Ondertussen had SKV weer het licht gezien en gingen vol in de aanval. Wat schoten op het goal maar die had Guido allemaal. Toen kwam er een corner en weer werd de bal binnen gekopt 2-3. Met nog tien minuten spelen kwamen we er niet meer aan toe. Helaas volgende week beter.

Jan Willem, Peelen en Mike bedankt voor het meedoen. Oja, ik was vergeten wie de fluit hanteerde. Maar het zoontje van Ben had er wel een mooie omschrijving voor: wat schreeuwt die grote meneer toch veel. Nou dan kan u wel raden wie floot. Scheids bedankt.

En voor de trainer we moeten meer trainen op hoge ballen. En niet dat rare lopen. Nu schijnt de scheidsrechter van vandaag ook onze trainer te zijn. Nu hopen dat die dit advies meeneemt.

En nu een mooie spreuk van mini Elbert (misschien wordt dit wel een wekelijkse rubriek): Anderst drink je op de overwinning, maar noe verzuupen we ons verdriet.