Thuiswedstrijd tegen Ede-Victoria 6

Tja ik kan wel weer beginnen met een slap intro. Met dat we 3 punten moeten pakken en weer eens een keer moeten winnen en hoelang het wel niet geleden is dat we punten pakte. Maar dat ga ik dit keer niet doen. Ik neem u even een weekje of 2 mee terug in de tijd.

2 weken geleden moesten wij aantreden tegen ONA in Wageningen. Ik had dit verslag niet nog niet gemaakt tot groot ongenoegen van onze voorzitter. Dus bij deze een heel beknopt verslag van deze wedstrijd. We hadden deze dag een hoop mensen die niet konden. Dus was het weer een heel geregel om weer een elftal op de been te brengen. Maar bij deze afzeggingen zaten ook 2 hele mooie tussen. Jari en Guido mochten aantreden bij het 1e elftal. Zo bewijst maar weer dat SVH 3 toch het opleidingselftal van Harskamp is. De wedstrijd verliep niet makkelijk we maakte het ons de 1e helft veulste moeilijk en het was al gauw 4-0. Maar een pleister op de wond was dat we de 2e helft gewonnen hebben met 1-0. Dus de einduitslag was 4-1. Bij terugkomst uit Wageningen bleek ook nog eens dat ONZE keeper Guido de bruune borrel had verdient. Mannen super gedaan.

Maar nu weer terug naar de wedstrijd tegen Ede victoria. Ik had van de week even zitten zappen op de televisie en ik kwam Ede victoria tegen in een TV programma over agressieve clubs. Maar bij dit elftal was dit in de verste verte niet te zien. Het was een leuke en sportieve pot voetbal. Dit mag ook wel eens gezegd worden.

Het beloofde een pittige pot voetbal te worden, omdat ede victoria bovenaan stond. We begonnen sterk aan de wedstrijd. Ede victoria had wat kansen maar die werden door ons weggewerkt of door Guido. Maar na ongeveer 15 min viel toch de 0-1. Maar verder was het een sterke 1e helft van onze kant. Maar ede victoria heeft een hoop kansen gemist. Als ze de kansen de 2e helft maken dan wordt het een taai potje.

De 2e helft moesten we beginnen zonder keeper, omdat Guido bij het 2e het doel moest verdedigen. Dus ging Michel op het doel, want Michel dacht als onze scheidsrechter ook kan keepen dan kan ik dat ook. Na 5 min viel de 0-2 uit een intikkertje van Ede victoria. Een goede 15 minuten later viel de 0-3. Michel dacht: ik ben er klaar mee met dat keepen en besloot zichzelf maar eens goed te blesseren. (alles wat je in je knie kunt verrekken)Dus moesten er weer een nieuwe keeper gevonden worden. Er werd gekeken naar de scheidsrechter, maar die had het te druk met fluiten meende die. Maar de keeper was gevonden in de persoon van Gilbert. Na ongeveer 180 schoten op het doel van Ede victoria bleef het 0-3.

Halverwege de 2e helft ging rik met de bal op pad. Maar dat liep niet goed af. Net voorbij de middenlijn ging Rik met een 3 dubbele rietberger en een overstrekte flikflak tegen de vlakte. (het publiek aan de zijkant gaf een 8 voor de moeilijkheid en een 7 voor de uitvoering). Maar alle gekheid op een stokje Rik ging gigantisch door z’n enkel.

Na deze nederlaag gingen we toch niet geheel ontevreden de kantine in. Ik ben een hoop dingen vergeten te melden die in de afgelopen weken gebeurd zijn. Zo hebben we de algemene ledenvergadering weer gehad. Na wat notulen en nog wat andere zaken kwamen we toch uit bij een heel belangrijk punt uit, de financiën. Dit was toch vorig jaar een heel zeer puntje. Maar gelukkig blijkt nu door onder anderen de nieuwe sponsorcommissie deze bijna zijn opgelost. Mannen petje af.

Elvin heeft van Max nog een klein lesje financiële uitleg gehad. Elvin wist niet wat debiteuren waren, maar dit is gelukkig opgelost. En toen was er nog een lichtpuntje in de ledenvergadering onze grote vriend de voorzitter heeft er voor gekozen om toch nog 3 jaar langer te blijven zitten als voorzitter. Dus het bestuur blijft op gewicht.

En weer een leuk spreukje (sorry mini Elbert):

Alst jie moar lang genog eigenwies blieft bie de deur, dan mag jie vanzelf op het bureau blieven sloapen heur.