Thuiswedstrijd tegen DTS 10

Na weer een verloren partij voetballen (we hebben een beetje opstartproblemen) tegen Advendo was het vandaag tijd om aan te treden tegen DTS. Dit elftal moest te verslaan zijn, omdat ze maar 3 punten meer als ons hadden. In de groepsapp van het elftal was afgesproken, allemaal op tijd naar bed te gaan en niet te veel biertjes te drinken op een of andere verjaardag of in de kroeg. Wat was nu het geval: onze nieuwe aanwinst voor het derde Jari Langenbach hield zijn verjaardag. Maar dit zou gewoon een verjaardag worden met koffie en appelgebak, dachten we. Dit moest natuurlijk natuurlijk gecontroleerd worden, omdat ik niet de beroerdste ben, heb ik deze taak voor mijn rekening genomen en als versterking Jelle Willemsen. Eenmaal aangekomen bleek van koffie en gebak geen sprake. Verder liepen er nog wat mensen van het derde en verder uhhhh is het zwart.

Toen de was het eigenlijk zo matchday. We hadden niet veel man dus iedereen moest op tijd op het veld zijn. Het was 12 uur dus er moest omgekleed worden, want half één werd er afgefloten door de goed fluitende scheidsrechter..... In de kleedkamer werden de shirts uitgedeeld uit onze verbazing was er maar 10 man. Wie komen we tekort? Wie was er niet? Na lang denken kwamen we erachter dat ons feestvarken er niet was. Na veel bellen en appjes sturen was die herrezen uit de alcohol en onderweg naar het Meuleveld.

Half één de aftrap van een sportieve pot van beide kanten. Na wat aanvallen van onze kant en een paar diepe ballen op Jari bleek die last te hebben luizen, want hij liep zo aan z'n hoofd te krabben. Na ongeveer 15 minuten voetballen valt de 0-1, een kopbal uit een corner. Ondertussen was Jelle ook onder de levenden en hij wisselde met Jari, maar of we daar beter van werden? Vijf minuten later valt de 0-2, wederom uit een corner. Dit begint echt een dingetje te worden, al die verrekte hoektrampen. Weer vijf minuten later miste Jelle een grote kans toen die alleen op de keeper afging. Na tien valt helaas de 0-3. Ondertussen hadden Jelle en Jari weer gewisseld. Dat kwam omdat eerstgenoemde de beestjes in de sloot moest voeren...... Toen kregen Rik en Maas een botsing en dat was me een dreun. Het was zo'n dreun dat Rik de vinger uit de kom had. Hierdoor moest Jelle er weer in. En zo gingen we richting de rust. (Geen thee voor de scheidsrechter).

De tweede helft hadden we hulp gekregen van onze vrienden van het vierde. Rudy was ons komen versterken (?). Dit resulteerde meteen in een doelpunt. Der Roedie speelde de keeper door de benen en de 1-3 was een feit. Na een kwartiertje legde het DTS-kanon maar eens aan en schoot de bal zo in de verre hoek, zodat Guido er niet bij kon. En nu wordt het weer pijnlijk voor mij om dit weer aan het papier toe te vertrouwen. Maar ik ben bang dat ik het virus van Maas heb overgenomen. Maas stond twee seizoenen geleden op -7 doelpunten. Maar genoeg er bij verzonnen: de bal valt uit een corner voor de voeten van een speler van DTS. Guido duikt in de goede hoek en bokst hem eruit, maar uit de rebound schieten ze recht op de voeten van Jarno die voor derde doelplaal speelde en de bal ploft achter de verbouwereerde Geit: 1-5.

Na de wedstrijd zijn er wat mensen van het derde de kantine ingegaan, maar er ontbrak er eentje die kon het bier nog niet verdragen. Oja, eerst ging die op zijn gemak zitten bouten in de kleedkamer waar we moesten douchen. Stinkdier.

Ik besluit weer met een mooie spreuk van onze Kraatweg-boertje:

ALST JIE SAVONDS ZON HEULE VENT BENT OM TE ZUUPEN DAN MOET JE NIET ZEIKEN ALST JIE ET ZWEET VAN JOE KOP VEULT DRUUPEN.

Komende zaterdag allemaal klaar voor ONA?