Competitiewedstrijd tegen Lunteren 7

Zo daar zit ik dan op een regenachtige zondag morgen een verslag te typen voor mijn grote vrienden van SVH (moet ze een beetje te vriend houden anders ben ik me basis plaats kwijt aan een of ander keeltje uit het 1e). Misschien moet ik dit een beetje toelichten, vorige week moesten wij tegen GVC voetballen, en het beloofde een moeilijke pot te worden. Dus dinsdag hard wezen trainen, vrijdag niet naar de kroeg want ik sta al jaren in de basis 11. Maar wat wil nu het geval, toen onze trainer de opstelling opnoemde was ik diep bedroefd dat ik een bank plaats mocht vervullen. Maar hier zat ook weer een positieve kant aan natuurlijk. Het liep niet zo lekker de 1ste helft en ik wist wel waarom, maar netjes me mond gehouden. Want dat ziet onze voortreffelijke trainer ook wel, dus ik mocht erin. En wat wil nu het geval de 1-1 werd gemaakt en achterin zat het op slot, maar verder wil ik hier niks mee zeggen.

Maar weer terug naar vandaag, ik zit hier een verslag te typen met een heel naar ding in de kop die slaat elke keer tegen de binnenkant aan van de kop, of zou mijn haar zeer doen. Ik weet niet waaraan het ligt. Wel hebben we een super feestje gehad op het voetbalveld. Lekker pullen bier en…. nog meer pullen bier. En dat noemen ze een Oktoberfest maar wat ik niet snap hè waarom kan dan ook geen Novemberfest of een Januariefest. Dus activiteiten commissie als jullie mee kijken. Dit is moet het beste idee van Nederland zijn.

Ohja we hebben ook nog gevoetbald zou bijna vergeten hier nog wat over te schrijven, geen idee waarom. De koploper stond op het programma de jonge boeren van Lunteren. Helaas is Lunteren niet meer wat het geweest is “ ze zeggen dat ik niet schopt wordt doet echt pijn snik snik” wij weten genoeg.

We hebben weer gebruik mogen maken van wat jongens die een klein beetje bij gespijkerd moeten worden, en daarom effe bij ons mee doen. Nou ja de meeste hebben maar 1 of 2 wedstrijdjes nodig en zijn dan weer helemaal op niveau. Nou wil het geval dat wij al een poosje een jongen onder onze vleugels hebben. Iets te donker voor de Nederlandse zon, maar dat maakt niet uit. En hij wil niet echt niveau komen dus daarom hopen we voor hem dat hij na deze wedstrijd dat wel bereikt en weer uit kan vliegen naar z’n eigen elftal. Succes mo’tje Feijenoord/Twente/Utrecht.

De wedstrijd begon van beide kanten goed, ik had me basis plek terug en het liep lekker. Niet echt overdreven goede kansen van beide kanten, maar dan uit het niks een goeie trap van Gerhard die richting de kruising gaat. Maar toch door de keeper gepakt. Lunteren heeft nog een goede kans ,maar die wordt door keeper gepakt met z’n voet. En bij ons groeit het vertrouwen we zijn zeker niet slechter en kunnen goed meekomen met de koploper. Maar ongeveer in 35e minuut een harde voorzet van Lunteren en die vliegt via een verdwaalde voet zo in het goal. 0-1 en zo gaan we de rust in. We komen gemotiveerd de kleedkamer uit om sowieso de gelijkmaker te maken. Na weer een 20 minuten spelen van beide kanten paar kansjes maar nog niet echt een wereld kans. Tot dat er iemand onderuit gehaald wordt en we een vrije bal krijgen op 25 meter. En wie wil hem nemen, je raad het al mo’tje die op niveau wil komen. Hij pakt de bal af en zegt ik neem hem me benen staan goed vandaag en deze gaat de kruising in. Ja je gaat z’n jongen ook niet tegenspreken want voor je het weet loopt die kwaad richting de kleedkamer om om te kleden. Maar hij gaat staan, strooit wat gras sprietjes in de lucht om de windrichting te bepalen, legt de bal goed, maakt een kuiltje onder de bal en neemt een aanloop en daar komt me een schot. Ja niet dus een pisboog balletje over de muur in de handen van keeper. Dus we zeiden al jammer joh komt wel goed Pietertje. Maar waar wij geen rekening mee is dat die ook vaseline op de bal had gesmeerd en de keeper hem dus niet vast kon houden. En de 1-1 was een feit. Zo gingen we door en er werden wat wissels doorgevoerd. Remco maakte z’n comeback weer en die ging gelijk de volle 4 minuten voluit en toen werden de longetjes iets te klein he Bongo. Maar die had wel de 1-2 op de pantoffel. Harde voorzet maar helaas tikte remco hem in het zijnet helaas. Maar 1-1 een hele mooie uitslag tegen de koploper en dit moeten we vol houden boys.

Nu moet ik 1 ding uit de doeken doen ,want anders wordt ik gelyncht denk ik. Ik kreeg al een hele hoop commentaar dat dit waarschijnlijk niet in het verslag komt bla bla bla. En nu kan ik wel net als onze minister president zeggen hier heb ik geen actieve herrinering aan. Maar dan ben ik bang dat ik een functie elders krijg. Maar ik was de gene van wie de 0-1 erin vloog die verdwaalde voet was van mij helaas. Maar gelukkig heb ik nog nooit een eigen doelpunt gemaakt, dus eens moet de eerste keer zijn. En nu kan wil wel een smoesje bedenken van ja…. Dat krijg je ervan als ik overal tussen moet zitten anders tikken hun hem erin. Nee dat doe ik niet. Maar ik moet wel zeggen het stoort het verdedigen als de oudste speler van het veld je verteld pfoeee ik wordt een beetje zenuwachtig als jij een bal weg werk, na een mooie schouder bal naast het doel. Om te voorkomen dat 2 man hem binnen kan koppen.

Het mooie van alles is dat ik wel de gene was die als man of the match gekozen werd. Dusja…. zegt helemaal niks.

Maar genoeg slap gelul het elftal draait lekker en we pakken leuke punten op moeilijke wedstrijden en laten we dit volhouden en zorgen dat we bovenin meekunnen doen. Dinsdag weer lekker trainen en zaterdag tegen de nieuwe koploper WAVV.