Eerste bekerwedstrijd SV Harskamp 1 – Zwart-Wit’63 1

De eerste bekerwedstrijd tegen (alweer) een 3e klasser is met 1-3 verloren gegaan. Complimenten aan de selectie van deze middag, met 14 man hebben ze zich prima staande gehouden tegen een hele goede 3e klasser. Door de vele afwezigen was het even een flinke puzzel om 14 man op het formulier te krijgen. De verwachting is dat dit geen terugkerend feit is en dat iedere speler de verantwoordelijkheid neemt om het teambelang te vertegenwoordigen.

De wedrijd: Deze was nog geen 4 minuten aan de gang of de bal lag reeds in het net achter Detmar. Een vrije trap werd niet helemaal goed verwerkt en de spits van Zwart –Wit was er als de kippen bij om dit buitenkansje te verzilveren....0-1. Gelukkig konden we binnen 2 minuten reeds de gelijkmaker opschrijven die door Andy vanuit een corner rechtstreeks het doel in waaide; 1-1. Hierna ontstond er een wedstrijd waarin we organisatorisch redelijk goed stonden en waarin we zelf ook regelmatig op de helft van de tegenstander te vinden waren. ZW echter was de beter voetballende ploeg met veel kwaliteiten. Echter konden we het verdedigend aardig bolwerken met hier en daar wat vlieg- en kunstwerk. In de 34e en 38 minuut kregen we wel twee doelpunten te verwerken welke goed werden uitgespeeld door de ploeg van Joey Titulay. Zelf hadden we met Luc en Benno nog de kans om één of twee doelpunten te maken echter was de scherpte nog niet helemaal aanwezig.

In de 2e helft probeerden we iets meer naar voren te spelen, de intentie was er in ieder geval wel en regelmatig konden we dan ook de verdediging van Zwart Wit onder druk zetten. Heel veel kansen werden er niet meer gecreeerd maar we gaven ook niet echt veel kansen meer weg. Een verdienste van de gehele selectie.

Na afloop overheerste er tevredenheid over de mentaliteit en de uitslag. Dit geeft veel vertrouwen naar de toekomstige wedstrijden.

Selectie zaterdag 20-08-16: Detmar, Benjamin, Danny, Rik, Martin, Quinten, Jeffrey, Andy, Lars, Joell, Benno, Luc, Jasper, Gerard.

Dinsdag 23-08-16 spelen we in en tegen Beekbergen de tweede wedstrijd voor de beker. Deze tegenstander heeft afgelopen zaterdag SDS met 2-1 verslagen. We kunnen dus onze borst nat maken...