Uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk 11

Voordat we aan de eerste competitiewedstrijd van 2017 konden beginnen, moest er eerst nog een feestje gevierd worden. Vierkant was Abraham geworden. Omdat we gehoord hadden dat hij nog met een flinke hoeveelheid kisten bier zat leek het ons verstandig om de fiets te pakken. Onder aanvoering van onze meest ervaren fietser Maas (ik weet de kortste route wel) gingen we op weg naar de feestlocatie. Daar aangekomen stonden Harry, Tinus en Herjen al een tijdje op ons te wachten. Rara hoe kan dat?

Nadat we Abraham gefeliciteerd hadden gingen we lekker aan de koffie. Ook de soesjes waren niet aan te slepen. Na de eerste biertjes bleek er zelfs een frituurkot aangekomen te zijn met heerlijke vette hapjes. Pico Bello geregeld Abraham! Wonder boven wonder was iedereen de volgende dag netjes om kwart voor twee op het Meuleveld. Dachten we... Onderweg pikten we Roy nog op (geen feestje had gehad en daarom waarschijnlijk zijn fietsbanden niet opgepompt).

Het complex van Sparta Nijkerk was gelukkig vrij snel gevonden. Een paar keer langs snackbar "Het Hoekje" rijden en je bent er. Daar aangekomen wachten ons een aangename verrassing: Echt gras!

We begonnen met de volgende opstelling:

• Brot op de goal
  • Sterrekieker, Popeye, soesje-PamPam en Peelen in de achterhoede.
  • Roy, Tinus, Vierkant, Brabo in de tweede achterhoede.
  • Andre en reservekeeper Herjen in de spits.
  • Meest ervaren speler Harry hanteerde de vlag en Jacco en Michel namen op de bank plaats (beiden niet fit, bruiloft gehad).
  • Henry was geblesseerd, maar maakte zich er nuttig door flink wat flessen voor ons te vullen voor de nadorst.

Mede vanwege de jeugdige leeftijd van de tegenstanders kozen we een van onze meest succesvolle tactieken: catenaccio. De tegenstander leek met deze tactiek geen raad te weten en de kansen die ze wel kregen wisten ze vakkundig te verprutsen. Roadrunner had wat moeite met het veld of miste wat scherpte en wist een van onze spaarzame uitbraken helaas ook niet te verzilveren. Ruststand derhalve 0-0.

Bij de thee begonnen we zowaar even te denken aan een stuntje vandaag. En zowaar. Een foutje in de verdediging van Sparta werd genadeloos afgestraft door Andre: 0-1. En waar de plaatselijke hooligans de eerste helft Brot nog opvrolijkten met Nederlandstalige muziek, daar moest Sparta Nijkerk het de tweede helft doen met knalvuurwerk.

Lange tijd bleef het spannend. Maar helaas mocht het vandaag niet zo zijn. Uit een vrije trap maakte Sparta 1-1 en vlak voor tijd werkte de Sparta Nijkerk spits soesje-PamPam met bal in al de goal. Eindstand derhalve 2-1.

Rest ons nog te vermelden dat:

• De inzet vandaag super was.
  • Onze enige fitte speler, Roy, als eerste gewisseld wilde worden.
  • Onze jongste speler met kramp naar de kant moest (voetballen is toch iets anders dan keepen)
  • Vierkant geen enkele moeite had om aan de scheidsrechter uit te leggen waar zijn bijnaam Leo vandaan komt.
  • Je na een schouderduw flink last van je voet kan krijgen.
  • We volgens een neutrale toeschouwer wel een punt verdiend hadden.