Competitiewedstrijd tegen SKV VE1

Na een ontzettend lange winterstop voor de verslaggevers (want eigenlijk hebben we al weer 2 wedstrijden voor de competitie en 1 oefenwedstrijd gespeeld na het laatste verslag) stond vandaag de uitwedstrijd tegen SKV op het programma. Nadat zij in de eerste helft van de competitie nog in de 6e klasse bij ons 3e elftal waren ingedeeld en volledig zoek gespeeld werden op het Meulenveld hadden zij besloten om ook de carrière switch te maken naar het veteranenvoetbal. Hun eerste wedstrijd hadden ze zelfs al gewonnen van koploper OVC dus we waren wel een beetje op onze hoede.

Een goede voorbereiding betekend meestal een goede wedstrijd…. Wat betekend een rare voorbereiding voor je wedstrijd dan? Inderdaad een aaneenschakeling van vreemde zaken (maar dat zijn wij geloof ik ondertussen wel gewend). Rik “Patty” Gerritsen die zich ruim van tevoren afmeld omdat hij zaterdags te druk is komt er op zaterdagochtend achter dat hij een geweldig automonteur is en de auto van zoonlief ruimschoots op tijd klaar heeft om toch te kunnen voetballen… (we vragen ons wel af vanwaar de haast want zoonlief moet nog afrijden…) Steraanvaller Roadrunner die zich ziekmeld en tot ieders verbazing ineens op De Zoom in Wageningen is….

En dan hebben we nog de voorbereiding van PamPam Heiwegen. Op dinsdag licht geblesseerd geraakt tijdens de training. Dat kan uiteraard gebeuren alleen bleek dit door Wim Hol veroorzaakt te zijn. Toen Wim aan kwam lopen (uiteraard wat aan de late kant waardoor de rest al op het veld stond) werden er weddenschappen afgesloten, pooltjes gemaakt, gegokt en verloren over wie dat toch zou zijn die de kleedkamer insloop…. Zelfs de naam van Jannes bleek nog gegokt te zijn maar op de naam van Wim was niemand gekomen.

En dan was dit nog de minst vreemde gebeurtenis in de voorbereiding van PamPam…. Tijdens zijn wintersport bleek namelijk dat vrouwlief een ernstige blessure heeft opgelopen en daar zat PamPam erg mee in zijn maag… De was doen, afwassen, eten koken, de kids helpen etc. etc……. Toen de vraag gesteld werd “maar Henk hoe gaat het eigenlijk met je vrouw?”… werd het ineens angstvallig stil…

De opstelling dan maar.. Brot op de goal, achterin PamPam, Jannes, Maus Rudy B. en Gilberto. Op het middenveld Topper, de Koegel, Banaan en Tinus en voorin Vierkant en Captain Pele. Op bank (nou ja banken hebben ze er niet dus gewoon met de kont op het gras) zaten Michelin, supporter Brabo en de afzeggers maar toch aanwezige Roadrunner en Patty. Ferguson is keihard en laat niet met zich sollen dus reserve die 2. Ferguson is voor zichzelf net zo hard, zwaar geblesseerd stond hij aan de vlag, “dat loop ik er wel uit” was zijn commentaar.

De wedstrijd begon wat gezapig maar na een paar minuten zetten Captain met een mooie bal Topper alleen voor de keeper. In de kluts kreeg hij de bal mee en zonder een tegenstander om zich heen schoof Topper de bal naast de lege goal… (toen was alles nog normaal!). 5 minuten later was er echter een bijna replica van deze situatie, met het enige verschil dat de bal nu harder klutste en zomaar de lege goal in hobbelde… En waar Topper bij de eerste situatie niet doorliep waar hij het wel had moeten doen, liep hij nu als een dolle achter de bal aan maar was de bal eerder in de goal dan dat Topper erbij was hahah…. Toen even later ook nog de 2-0 gescoord werd door Maus B, waarbij hij de keeper omspeelde en met links binnenschoof was de verbazing alom (wat is dit voor een wedstrijd joh??)

Tot de rust ging alles gelukkig weer als vanouds. Topper mistte zijn volgende opgelegde kans, de inmiddels ingevallen Roadrunner mistte ook zijn eerste grote kans en we kregen een rommelgoal tegen. Alles gelukkig weer een beetje van het oude dus.

De tweede helft neigde ernaar om nog gekker te beginnen toen Patty bijna met links scoorde, maar gelukkig werd dit schot geblokt en schoot Captain de rebound over het vangnet…. Commentaar van Gilbert “ik heb liever dat Pele overschiet dan dat Rik scoort….. ik moet het hele eind met Rik mee terug in de auto”. Hierna gingen we wat beter voetballen en na een prachtige pass van Banaan en een goede combinatie tussen Vierkant en Captain kon Roadrunner 2 keer scoren. Nadat Captain met zijn enige echt goede balcontact van de hele wedstrijd zelfs de 5-1 scoorde was het voor tegenstander SKV wel welletjes en vroeg of wij wilden stoppen…. Tja die vraag moet je niet aan Koegel stellen, dan weet je het antwoord al wel….

Al met al een zeer degelijke overwinning ondanks een rare voorbereiding, nog vreemdere gebeurtenissen tijdens de wedstrijd en een vervroegd einde. Nog enkele wist u datjes;

  • Door het inkorten van de wedstrijd speelde Jannes dus bijna een hele wedstrijd
  • SKV geen fatsoenlijke bal had waardoor we met onze eigen bal speelden
  • Toen onze bal achter het vangnet van onze goal in het bos lag SKV ook geen enkele animo toonde om de bal op te halen en de wissels lekker in het gras bleven zitten. Wij dachten in eerste instantie dat het gemakzucht was van hen.
  • Tinus offerde zich toen maar op om de bal bij die hondjes op te halen… Maar Tinus draagt normaal gesproken een bril, behalve tijdens het voetballen… Toen Tinus wat dichter in het bos kwam bleken de hondjes uitgegroeid tot Honden, nog dichterbij leken het wel Wolven en vlak bij de bal waren het volgens Tinus zelfs Leeuwen!!!
  • Toen Tinus enigszins van de schrik was bekomen in de veronderstelling dat zijn teamgenoten wel achter hem zouden staan, kwam de volgende schrik. Vanwege het inkorten van de wedstrijd was de rest van het veld al leeggelopen en onderweg naar de kleedkamer…. Hoe Tinus zich uit deze situatie gered heeft hebben we dan ook geen idee van, maar de bal was terug en het shirt van Tinus gelukkig nog heel.
  • De derde helft op het Meulenveld was gezellig met het hoogste woord voor Opa, nu hij weer in Harskamp woont verwachten wij hem dan ook snel weer op het veld.
  • Topper na zijn fantastische wedstrijd maandagavond Wageningen onveilig gaat maken. Hij start met een etentje bij restaurant Buurman&Buurman (het is voor Topper niet te hopen dat onze Patty en Matty er dan ook zitten)

Brot.