Uitwedstrijd tegen SKV 7

Vandaag stond de wedstrijd tegen onze grote vrienden van SKV op het programma. Ik zeg grote vrienden, want dit team van SKV is ons niet geheel onbekend. Ze doen namelijk al jaren met ons Hemelvaart toernooi mee. En daarna doen ze ook leuk mee in kroeg en ze proberen het ook bij de chinees om mee te doen, maar dat moet u ze zelf maar eens. Het beloofde een leuke en sportieve pot te worden.

Oja voordat ik het vergeet. Soms zit er een verslag niet bij, omdat ik dat dan vergeet. Want na de zaterdagmiddag komt de zaterdagavond en daarna komt de zaterdagnacht en und so weiter. Ik had onze leider gevraagd om af en toe eens een aantekening te maken van de wedstrijd. Zodat ik het verslag later in de week kan schrijven. Maar ja het is de afgelopen wedstrijden zo spannend dat hij dat vergeet. Dus hierbij nog een klein stukje van de wedstrijd tegen Duno D.

Alle 2 de ploegen begonnen matig aan de wedstrijd. Wij misten ongeveer 70 kansen op het doel. Net voor rust viel voor hun uit een lullige verdedigingsfout de 1-0 en zo gingen we de rust in. We moesten hier minimaal gelijk spelen. In de 2e helft gingen we toch iets meer risico nemen door 1 op 1 te gaan voetballen om zo meer druk naar voren te krijgen. Maar dit werkte niet echt, want we bleven kansen missen. 1 minuut voor rust stoomde Erik op van uit het middenveld. En schoot de bal met een mooie streek strak in het hoekje. Het was 1-1 en er werd bijna gelijk afgefloten.

Maar nu weer terug naar de wedstrijd tegen SKV.

We liepen het veld op en al gauw kwamen we bekende tegen. Zo liep de zogenoemde Elvis weer in het veld. En de grote vriend van Elvin deed ook weer mee. Ik zeg groot ,omdat Bart (zo heet die) bijna 2 keer zo groot is als Elvin.

De opstelling:

• Doel: Guido.
  • Verdediging: Jarno, Erik, Maas, Joost.
  • Middenveld: Waal, Gilbert, Quinten, Elvin.
  • Aanval: Gerralt, Jelle.
  • En Martijn hanteerde de vlag de 1e helft.

De wedstrijd begon goed. En het spel ging aan beide kanten gelijk op. Maar SKV krijgt iets betere kansjes, maar wij staan sterk te verdedigen en Guido keepten weer als vanouds goed. Verder is het een normale 1e helft en wordt er verder niks gecreëerd van beide kanten.

Na onszelf opgepept te hebben in de rust. Begonnen we aan de 2e helft. We moesten snel de 0-1 maken om SKV niet in hun spel te laten komen. Na ongeveer 5 minuten spelen werd Gerralt diep gestuurd. Hij gaf een mooie voorzet Jelle liet lopen en Waal schiet de bal binnen 0-1. SKV gaat flink druk zetten met veel hoge ballen. Er wordt weer uitstekend verdedigd en gekeept. We krijgen zelfs weer een kans Gerralt gaat alleen op de keeper af (dat dacht die) hij ziet Quinten niet en schiet in de handen van de keeper. Oja Gerralt ik heb een afspraak voor je gemaakt bij Beter Horen, omdat je 10 man niet hoort schreeuwen. 15 minuten later probeert Jarno nog een solotje vanaf de middenlijn, maar na 2 uitgekapt te hebben was de pap op en schiet in het zij net. 5 minuten hiervoor ging Jarno door een overtreding tegen de vlakte. (je leek wel een struisvogel werd er gezegd) Met de kop in de grond met als gevolg een best gat in en veld. Op dat zelfde moment vond in Nieuw-Zeeland een aardbeving plaats, nou de rest kunt u zelf wel invullen hoe het gegaan is in de kantine. 5 minuten voor tijd wordt Gerralt diep gestuurd hij gaat weer alleen op de keeper af, maar rond deze keurig af 0-2. We hebben de wedstrijd professioneel uitgespeeld en de 3 punten mee naar Harskamp genomen.

De man die de borrel kreeg was Gerralt. Maar de man of the match was het hele elftal allemaal super gedaan. Jelle en Gerralt hebben hun longen uit hun lijf gelopen klasse mannen. Daniel en Quiten bedankt.

Weer een spreukje deze is voor kleine elbert : Alst jie zeit dat iemand op een struusvogel liekt, mot jie eens goe goan denken woar jie dan op liekt.