Eerste oefenwedstrijd SDS1 - SVH1

1-2 winst voor de rood-zwarten

Waar je op de trainingen zag dat er een flinke stijgende lijn in zat werd deze lijn gisteravond (di.9-8-16) goed doorgezet. Er stond vanaf minuut één een TEAM die voor elkaar wilde werken. De staf (Herwin en Teus) hadden het weer prima voor elkaar en Patti heeft er voor gezorgd dat iedereen fit op het veld kon staan. De beide trainers, Bob en Alain (keepers), hadden hun pupillen goed voorbereid en konden na het beginsignaal de groep "loslaten". Zo'n eerste wedstrijdje is altijd weer wennen, op een ondergrond die niet de onze is, zag je dit ook in het begin terug. Het systeem waarin we willen spelen was voor een aantal nog onwennig, gelukkig spelen daarom de oefen- en bekerwedstrijden.

Na een offensief van SDS, die veel balbezit had in het begin van de wedstrijd zonder uitgespeelde kansen te creëren, kon Harskamp zich af en toe onder de druk vandaan spelen. Door kort en goed combinatiespel werden de voorwaartsen van dat moment (Aldo en Kevin) regelmatig bereikt. In de 4e minuut kwam er al een goede cross-pass op Kevin in de 16m die hij net niet onder controle kreeg, anders was deze mogelijkheid reeds geëindigd in een goede kans. In de 8e minuut was het wel raak. Een vlijmscherpe counter over 4 schijven eindigde in een assist van Aldo bij Kevin die prachtig de keeper van SDS verschalkte met een boogbal, 0-1.

SDS probeerde er iets meer tempo in te gooien en was de bal bezittende partij, echter stond de organisatie redelijk goed in het eerste half uur. Tegenhouden was op dat moment het beeld van de wedstrijd maar hoe verder de wedstrijd vorderde hoe meer SVH kon meevoetballen. In de loop van de eerste helft kreeg SVH weer een van de vele mogelijkheden om er voetballend uit te komen. Nu werd Aldo in de 16 meter bediend na een goede combinatie en werd Aldo binnen de 16m neergehaald. Lars verzilverde de pingel feilloos en bracht de stand op 0-2.

SDS probeerde er van alles aan om tot scoren te komen, er werden harde en felle duels uitgevochten over het hele veld zonder dat het respect voor elkaar verdween. Een leuke wedstrijd ontstond voor de neutrale toeschouwers waarbij SDS aan de bal sterk, en Harskamp gevaarlijk in de omschakeling bleef.

Ongeveer een half uur voor tijd kreeg SDS één van de mogelijkheden om via een vrije trap rond de 16m tot scoren te komen. Deze bal werd prima over de muur achter Detmar gedropt, die overigens een prima wedstrijd keepte en twintig minuten voor tijd door Tommy werd afgelost.

In de periode daarna ging SDS het nog proberen te forceren met de lange bal, deze werd echter steeds vaker onderschept en van daaruit konden de spitsen, Michael en Jelle nog een keer profiteren. Jelle kreeg de bal via een prima steekpass vanuit het middenveld in de voeten en nam deze uitstekend mee en ging alleen op de keeper af. Een SDS-speler zag de bui al hangen en haalde Jelle van achter neer. Een rode kaart en een vrije trap waren het gevolg. Michael trapte deze bijna in de kruising.

In het restant van de wedstrijd gebeurde er niet zo veel meer, Tommy had nog wat mooie reddingen op vrije trappen en Benjamin (Jordy), Vincent, Jeffrey (Evert), Danny en Hans (Quinten)hielden verdedigend de boel dicht. Op het middenveld liepen Andy, Lars, Joell en Evert alle gaten dicht en voorin met Kevin, Aldo, Jelle en Michael was er redelijk wat druk op de verdediging van SDS. Al met al een prima ouverture voor de selectie.

Complimenten aan de gehele selectie voor inzet en teamspirit!

Op naar de volgende wedstrijd a.s. zaterdag 12.00 uur in Amerongen tegen DVSA.

Namens de staf van SVH1.