Competitiewedstrijd tegen OVC VE1

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen koploper OVC gepland. Waar we vorige week nog hoge verwachtingen hadden dat we bij winst vandaag weer om de titel konden meestrijden, werd deze week de angel hier door de KNVB al uitgetrokken. De uitslagen tegen SKV werden geschrapt en waar wij van hen gewonnen hadden en OVC van hen verloren hadden zorgde dit ervoor dat onze achterstand ineens 3 punten opgelopen was. Daarmee einde kampioenschap voor ons.

Na verontrustende berichten op de groepsapp van onze Captain over een minipoule na de competitie tegen de veteranencompetitie in de regio Nijmegen begon het grote rekenen. Welke tegenstanders zitten het dichtste bij en daarmee op welke plek moeten we zien te eindigen??

Voor het wedstrijdverslag kan beginnen vroeg Tinus of ik geheel in traditie van mijn collega RAPporteur wilde beginnen met een rectificatie. Leo was vergeten te vermelden dat Tinus vorige week ondergetekende enorm geholpen heeft met het wegrijden bij VDZ, Tinus heeft een enorme zwerfkei aan de kant getrokken (volgens hemzelf wel 250 kg) zodat ik vrij baan had. Het leverde hem voortaan de toevoeging Van de Parre achter de naam Tinus op.

Tinus was verder uiterst goed bezig geweest door een volgeladen koelbox mee te nemen met diverse koude versnaperingen. Onderzoek wees uit dat ook de traditionele Bruune Borrel lag te koelen, we hebben dan ook massaal ons best gedaan om deze NIET te verdienen. Waarover later meer…. Veel meer… We begonnen met Brot op de goal, achterin Gilberto, Jannes, Maus Rudy B en de Sterrekieker (ook over hem later nog een ontboezeming, rectificatie van de wereldgeschiedenis…..). Op het middenveld Drambo Klok, Bananos (ook de naam Bananos komst straks nog in een andere context voor) huishoudster PamPam Heiwegen en uiteraard onze Topper. Voorin de renpaarden Captain Pele en Roadrunner. Op de bank begonnen Tinus en Patty Gerritsen, Ferguson aan de vlag en de coaching kwam van de geblesseerde Koegel en Popeye met aanstaande ega?....

We begonnen iets eerder aan de wedstrijd en binnen 1 minuut hadden zowel Bananos als Brot hun Bruune Borrel al verspeeld en 4 minuten later konden er nog enkele spelers van het lijstje…. 5 minuten te vroeg begonnen en al 2-0 achter….. We zaten al op schema voor de juiste eindklassering voor de aanstaande poulefase in de regio Nijmegen!!!

Tot aan de theepauze waren er nog weinig noemenswaardige gebeurtenissen. Het hoogtepunt was eigenlijk dat Bananos zichzelf wisselde voor Tinus. Hij kreeg er ook geen commentaar van zijn medespelers op. In de pauze gebeurden er wel enkele opmerkelijke gebeurtenissen waardoor ik genoodzaakt ben een 2-tal tussentijdse “Wist u datjes” te vermelden.

  1. Harry Ferguson pakte zijn tas en ging naar huis… Volgens eigen zeggen vanwege een feestje, maar toen Jannes eens aan het analyseren ging kwam hij er al snel achter dat zowel OVC als de scheidsrechter wel 5 minuten eerder begonnen waren, maar van ons team alleen Harry dit wist….. Hiermee was de achterstand verklaard en verantwoord en lijkt het mij dat de Bruune Borrel deze week voor ons grote leider Ferguson moet zijn. Zelf had hij zijn fout uiteraard al door waardoor hij snel het PaasHazenPad koos.
  2. Roadrunner nam in de pauze 2 Rennies omdat hij last van zijn kont had. Aangezien dit maagtabletten zijn en het waarschijnlijk 2 dagen duurt voordat deze het laatste stukje van zijn darm bereikt hebben vragen wij ons bezorgd af waar onze goalgetter dit jaar zijn Paaseieren verstopt heeft???

De 2e helft kregen we support van de familie van Tinus. Hun aanmoedigingen gaven ons nog een extra stukje motivering. We kregen deze helft dan ook nog eens 3 extra doelpunten tegen. Voor coach Koegel het teken om de voorhoede drastisch aan te passen en Roadrunner te vervangen voor Topper die in de rust plaats gemaakt had voor Patty. Hiermee kregen we veel meer snelheid, kopkracht, balvastheid en rust in onze voorhoede….. Vooral heel veel rust!! Einduitslag 5-0 verlies maar daar hadden we snel vrede mee. We wisten tenslotte dat er nog een blauw doosje in de kleedkamer stond. En dat levert altijd wel wat leuke verhalen op… En dat deed het….

Wist u datjes;

  • OVC al voor extra verwarring in onze kleedkamer had gezorgd door er een bordje op te hangen met “doeltrappen verboden”. Best vreemd voor een voetbalvereniging
  • Drambo Klok nam de ziekenhuisescapades van zijn moeder door. We zijn verheugd te horen dat ze aan de genezende hand is… Maar ze maakt er wel vreemde dingen mee!!
  • Captain Pele onderbroeken draagt van Joe’s Bananas….. Onze opperbabbelaar zal toch niet een eigen onderbroekenlijn hebben uitgebracht????? Als je dan een wind laat hoor je waarschijnlijk “huh huh huh”…..
  • De Bruune Borrel toch door iemand is genuttigd… het flesje ging leeg de prullenbak in.
  • Drambo Klok zijn reisgenoten netjes voor de deur afzette op het Meulenveld en auto 2 niet te beroerd was om het hek weer achter hem dicht te doen…. Echter deden ze dit al voor dat Drambo zijn bolide weer van het terrein had afgereden….

En tja…. Dan nog het verhaal van de Sterrekieker….. gaat u er maar even voor zitten….

Het begon allemaal met een busje deodorant van het merk Axe Apollo. Volgens Jannes (die wel eens bij Barrera schijnt te komen) betekende Apollo kippenvlees in het Italiaans, een ander dacht de naam Ap Hol te horen, nog een ander had het over een Ernst nog wat…. Toen Brot zei dat Apollo de naam was van de raket waarmee de eerste maanlading uitgevoerd werd begon naast hem Sterrekieker te hikken op zijn biertje…

Nu al deze verbanden gelegd werden moest Sterrekieker bekennen dan we al 50 jaar in het ootje werden genomen over de maanlanding (hij weet hier natuurlijk alles vanaf na al die jaren door zijn telescoop turen en vakbladen lezen) en kwam het werkelijke verhaal eruit. Het blijkt namelijk dat niet Buzz Aldrin de 2e persoon ooit was die voet op de maan zette maar totaal iemand anders… Toen Neil Armstrong zijn eerste voet op de maan zette en aan zijn legendarische tekst begon “one small step for men, one giant leap…… etc….. klonk het geïrriteerd uit de maanlander “KEIN GELUL FUSSBALL SPIELEN” en stapte er een Oostenrijkse ex-trainer van Feyenoord en Oranje uit….

Later schijnt de Nasa het één en ander weggeknipt en geromantiseerd te hebben en zijn we dat allemaal gaan geloven…. Maar dankzij onze eigen Sterrekieker weten wij gelukkig het ware verhaal!!!

Brot.