Bekerwededstrijd tegen Lunteren 8

Vandaag stond de uitwedstijd tegen Lunteren 8 op het programma. Een eerder afgelaste bekerwedstrijd die we eigenlijk niet wilden inhalen, een toernooi waar we niet in verder willen, een voorbereidingswedstrijd die nu ineens ingehaald moet worden terwijl de voorbereiding al voorbij is, op een tijdstip te vroeg op de middag waar nog niemand eigenlijk zin in heeft. Op een oud kunstgras veld tegen een elftal dat gemiddeld een generatie jonger is dan ons eigen elftal. Space Invaders op de Atari tegen GTA 5 op de Playstations 4 pro zeg maar.

Met andere woorden een nogal uitgebreide inleiding voor een wedstrijd waar niemand een woord aan vuil wil maken en wat dus eigenlijk geen verslag waard is…. Echter regende het speciale verzoeken om toch maar een uitzondering te maken. Na diverse Spamfilters etc. toe te passen bleek achteraf dat al deze verzoeken maar van 1 persoon af kwamen. Een goede verslaggever geeft zijn bronnen echter niet prijs dus ik zal de naam niet noemen, wellicht kan een goede “lezer” aan het einde van het verslag deze conclusie zelf wel trekken.

De voorbereiding begon deze keer al op vrijdagavond waar enkele spelers aantraden op het STPH-toernooi wat ook nog eens door SV Harskamp werd gewonnen (uitgebreide informatie hierover kun je lezen in het verslag van onze VEURZITTER op de nieuwspagina). Groot was wel de schok toen bleek dat Wim Hol ook nog voetbalschoenen bleek te bezitten, hij staat nog op de shortlist van Ferguson dus wellicht zien we hem ook nog eens op zaterdag…..

Deel 2 van de voorbereiding begon zaterdag alweer om 08.00 uur waar enkele spelers druk waren met de montage van de reclameborden op het hoofdveld, aan het nieuwe hekwerk wat hier omheen gezet is. Onze Vierkante chef technische zaken verzorgde om 10.00 uur een heerlijk saucijzenbroodje van Bakker Waal, deze bakker heeft zowel in Harskamp als in Otterlo een vestiging en uiteraard ging Leo helemaal naar Otterlo om ze daar af te rekenen…. Hij houd de euro’s liever in zijn eigen Nullenland, al was hij die dag al wel wat euro’s kwijtgeraakt aan een niet nader te noemen Harskamper.

Tja dan maar eens een stukje wedstrijdverslag….. We begonnen met Brot op de goal, achterin stonden Glibbert Rozeboom (nog wat van slag), Jannes en Tinus in het centrum en als rechtsback PamPam Heiwegen. Op het middenveld Patty (niet Bruune Brard maar de buurman met de gele trui), centraal Captain Pele en Rudy Bronkhorst en als rechtshalf Matty (niet matennaaier van Wietze maar de buurman met de rode trui). En ons spitsenduo bestond uit Vierkant en Roadrunner. Cor Jansen liet zijn sterallures weer eens gelden, zo’n onbeduidend bekerpotje is aan hem niet besteed, dan mogen de anderen ook wel eens een x scoren….. Harry Ferguson hanteerde de vlag en ja dan was er nog 1 iemand over….

De beste speler van alle dinsdagavond trainingen, de beste warmloper voor de wedstrijden, de enige speler die het liefst iedere avond traint (en dit ook vaak stiekem met zoonlief in de tuin schijnt te doen). De enige speler die zich op vrije zaterdagen aan andere teams aanbied (maar nooit gevraagd word) en ook de enige speler (eerlijk is eerlijk) die elk jaar beter word…. Juist die speler werd de eerste helft reserve gezet. Ferguson had bedacht dat een speler met die status wel een helftje rust had verdiend tijdens een nietszeggend en onbetekenend bekerpotje, vandaar dat EVERT TOPPER op de bank begon…

De eerste helft….. Ruststand 3-0 voor Lunteren…. Volgens Jannes geheel conform planning.

De tweede helft kwam Topper er dan in en ging Patty ff op de bank zitten, Matty verhuisde naar zijn plek en Topper ging op zijn favoriete rechtshalf plek staan. Hij liet zich vanaf minuut 1 direct gelden en vloog van 16 tot 16. De Engelse noemen dit een box-to-box player en bij Topper is het elke week afwachten hoe dit zich zal uiten…. Forrest Gump heeft 1 van zijn klassiekers ook eigenlijk aan Topper gewijd… (life is like a box of chocolats…. You’ll never know what you gonna get)…..

Maar deze week had hij een prima chocolaatje op kopte hij uit onze eigen 16 meter een corner of 8 weg, bestreek hij de gehele rechterflank en scoorde hij op weergaloze wijze een prachtige goal. Waarom simpel intikken als je hem ook hard de kruising in kunt jassen was hierbij zijn commentaar. Een tweede doelpunt werd hem zelfs nog afgepakt. Waar iedereen kon zien dat zijn kopbal achter de lijn werd gekeerd, zag de scheidsrechter dit niet en bleef Evert Top alias Topper dit beker toernooi op 1 doelpunt staan….. Das trouwens 2 meer dan Tinus want die staat op minus 1… (maar ja Tinus en minus rijmt dan gelukkig wel weer….)

Eindstand 6-1 voor Lunteren.

Nog enkele wist u datjes:

• Jannes op enkele seconden na bijna de 90 minuten vol maakte… Toen de scheidsrechter Jannes naar de kant zag gaan (wat weer een bekende van de buurman van zijn vader bleek te zijn….) had hij er zelf ook geen zin meer in en floot af.
  • PamPam Heiwegen nog probeerde om in het eigen assist klassement naast Rudy Bronkhorst te komen maar hier helaas niet in slaagde
  • De bolide van Matty nog steeds spoorloos is, hij stond zijn tas in een Almera te laden.
  • De bolide van captain Pele juist heel erg vooruit gegaan is, alom bewonderd werd en er nu diverse spelers kijken of er nog meer vacatures bij defensie zijn….
  • De man van de wedstrijd na te lezen is op de app van Voetbal.nl

Brot.