Uitwedstrijd tegen Lunteren 7

Het was weer zover we mochten zaterdag de wei weer in. Na een lange rust periode van ongeveer tja weet ik niet ,maar lang genoeg om te zorgen dat de conditie helemaal weg is. Maar helemaal stil zitten in de winterstop was niet nodig zo was er weer het hete thee toernooi en hebben we al verschillende keren in de zaal kunnen ballen. Dit is de eerste wedstrijd van het zomerprogramma ,want vorige week ging de wedstrijd tegen GVC niet door. We moesten deze week aantreden tegen JO-20 van Lunteren. (Lunteren 7). Waar een hoop spelers van ons elftal bekenden hadden in zitten. Dat zou misschien best van pas kunnen komen.

Door de informatie die we kregen van onze spelers bleek dit een heel jong elftal te zijn. Dus daar moest de opstelling op gemaakt worden. Al gauw kwamen we erachter dat dit toch een van de jongste elftallen van het 3e was in jaren.

De opstelling:

• Goal: Guido
  • Verdediging: Jarno, Erik, Maas, Jordi
  • Middenveld: Willem, Gilbert, Pieter, Elvin
  • Voorhoede: Rudy, Gerralt (kan nooit goed zijn: Brink&Brink)
  • De vlag werd gehanteerd door de altijd scherpe Elbert.
  • Op de bank zaten: Jelle, Rik (die wist de weg ook nog), Waal

De wedstrijd begon aan de kant van Harskamp slaperig en moeilijk. We konden geen voet aan de bal krijgen. En konden de bal niet naar voren krijgen ,zodat we tegendruk konden zetten. Na 5 minuten spelen schiet Lunteren de bal in de hoek en het is 1-0. 5 minuten later valt uit z’n verrekte hoektramp de 2-0. We zijn wakker geschud en gaan strakker verdedigen zodat we de 2-0 tot de rust vast kunnen houden.

De 2e helft gaan we vechtend van start. Alles wat weg getrapt kan worden wordt weggetrapt richting de voorhoede. Maar deze komen ook niet aan spelen toe en we krijgen geen schot op het doel. Na 10 minuten probeert Jelle z’n lange poten weer eens ergens tussen te stoppen en wordt daarbij op z’n poot getrapt. Het gevolg blauwe poot en 1,5 maand uit de roulatie. 15 minuten later wordt de bal door Lunteren in de verre hoek getrapt 3-0. 5 minuten later gaat Gilbert het duel aan en krijgt een verdwaalde hand op het oog met als gevolg een blauw oog. Een jammere 3-0 nederlaag ,maar volgende week beter als we zo blijven voetballen.

Oja het schijnt dat het grasveld van Lunteren ontzettend last heeft van mollen die af en toe omhoog komen om een voorzet te dwarsbomen. Maar daar hebben we het niet meer over al zeg ik het zelf.

Onder de bekende van de jongens bij ons in het elftal zat er ook een broer tussen van Elvin. Nou broer, broertje zeg maar hij was niet veel groter als Elvin zelf.

Door dit jonge elftal van Lunteren hadden wij een jong elftal opgeroepen waar de gemiddelde leeftijd rond de 25 lag ongeveer. Maar we wisten niet dat Rik weer de weg gevonden had dus lag de gemiddelde leeftijd al gauw weer boven de 30 lag.

Ik had weer een leuk spreukje voor deze wedstrijd (sorry grote vriend):

Alst jie overal joe grote poten tussen moet steken, mot jie mauwen alst de tegenpartij hem probeert te break’n.