Competitiewedstrijd tegen Otterlo VE1

De derby tegen Otterlo was eigenlijk de return van onze eerste wedstrijd dit seizoen in de veteranen competitie, dit was de enige wedstrijd waar nog geen verslag van was en dit werd wekelijks nog wel even ter sprake gebracht door onze keeper.

Die eerste wedstrijd was de wedstrijd waar wij nog erg moesten wennen aan het tempo in deze competitie en we onszelf bijna voorbij liepen, ook was het de wedstrijd waar we maar net 11 spelers bij elkaar konden krijgen en Popeye ter elfde ure nog ingevlogen werd.

Ook was dit de wedstrijd waar we een penalty tegen kregen door een zogenaamde handsbal van Vierkant, gegeven door de scheidsrechter met de mooie achternaam. Die eerste wedstrijd was ook de wedstrijd waar de tot Mat omgedoopte RickyRuth nog meedeed en wij hem veel te weinig ruimte gaven om zijn befaamde acties te laten maken.

Die eerste wedstrijd was de wedstrijd waar we in de derde helft veel minder last van de warmte hadden dan in de eerste 2 helften en we in die derde helft minimaal gelijkwaardig, zo niet sterker dan onze tegenstander waren. Die eerste wedstrijd verloren we dan ook enigszins geflatteerd met 4-1, doelpunt van Roadrunner volgens mij. Ondertussen hebben we onze draai aardig gevonden in deze competitie en vol zelfvertrouwen zagen we de thuiswedstrijd tegen Otterlo dan ook tegemoet.

Onze GlasMaas moest helaas afhaken, met zijn Glasbus was hij vrijdags achterop de auto van een schone blonde geknald, Maas van Glas hield er een hele stijve nek aan over en kon dus niet spelen. Veel erger is het gesteld met onze (ex?) Captain, nadat hij laatst al voor een liefdesweekend weg was, daarna een blessure veinsde, stuurde hij ons nu foto’s vanaf de Dominicaanse Republiek!! De verwachting is dat onze supervisor Harry een passende straf voor dit dispensatiespelertje in petto heeft.

De wedstrijddag dan, Brot bleek eerst weer bij 3 gekeept te hebben en liet luid en duidelijk horen weer de nul te hebben gehouden, hij wist zelfs het aantal minuten te noemen dat hij clean is bij 3. Tevens bleek dat onze Ferguson keihard kan zijn, Cor Jansen, die in de vorige wedstrijd van VE1 niet gescoord had was door Harry zonder pardon teruggezet naar 3 en ruim voordat de fraaie bus uit Otterlo arriveerde had Harry Cor al op de fiets richting de Julianastraat gedirigeerd…….zo doet Harry dat.

Later bleek het allemaal bij het tactische steekspel van Harry te horen, hij probeerde Otterlo zand in de ogen te strooien hetgeen nog lukte ook. Aan ondergetekende werd gevraagd; “ Zooo, hebben jullie weer versterking? Dat jullie er een Norel bij halen?” Ondergetekende begreep er eerst niks van maar Harry liep wat gemeen te glimlachen.

Wat bleek namelijk, de scheidsrechter uit Otterlo met de mooie achternaam was vandaag grensrechter bij de oude Otterlose mannen en nieuwsgierig als hij is had hij al even in de kleedkamer van Harskamp gekeken wie er allemaal meededen. Daar zat Aldo van Norel als enige van 3 nog uit te puffen terwijl de mannen van VE1 al aan het omkleden waren, natuurlijk wist die grensrechter met de mooie achternaam niet dat Aldo altijd de laatste is in de kleedkamer!!! Waarschijnlijk wist ie wel dat vedette Cor altijd op het laatste moment komt, maar door Harry’s truc zat Cor al lang en breed op de bank thuis. Otterlo rekende zodoende weer op het CAR- systeem en was daar op ingesteld met echte backs waaronder oud Harskamper Gerard Kamstra. Harry en zijn assistent Tinus speelden echter gewoon met 2 spitsen, Roadrunner en Vierkant. Daarachter stonden Topper, Popeye, Gertin en PatRik. Achterin Pampam, de teruggekeerde Koegel, MaasRudyB en Gilberto. In de goal natuurlijk de Cleane Brot. Wissels waren Jannes, Harm en Tinus.

Tinus had zijn plek afgestaan aan PatRik die heel graag wilde starten, voorwaarde van Tinus was dat PatRik dan wel de aanvoerdersband moest dragen, Rikkie glom van trots en na de intocht van de goedheiligman eerder op de middag beleefde PatRik wederom een hoogtepuntje vandaag. Harry hanteerde zelf de vlag weer en Wijnand floot zijn tweede wedstrijd deze zaterdag!!

De wedstrijd dan, Otterlo was duidelijk van slag door de opstelling van Harskamp waar we dan ook gretig gebruik van maakten. Een vrije trap van net buiten de zestien werd prachtig ingeschoten door Gertin en nadat Andre prachtig de 2-0 binnenschoot konden we rustig achterover gaan leunen, we bleven echter lekker combineren en een prachtige aanval werd na een mooie voorzet van Roadrunner fantastisch ingekopt, nadat hij precies op tijd in galop geraakt was, door onze KopTopper!!!!

Na wederom een mooie actie van Gertin kon Roadrunner ook de 4-0 nog binnenschieten voor rust, wat een weelde!!! Tussendoor bleek het toch echt wel een derby te zijn want er vloeide zelfs bloed!!! Linksback Gijs van Lagen van Otterlo liep een bloedneus op maar na een Wattie van Patty kon ook hij gelukkig weer verder.

Tijdens de rust gonsde het gerucht over ’t Meuleveld dat de Otterlose bus onderweg was naar Velp om ene Foekens op te halen, Harry stelde ons echter gerust, Pampam maakte plaats voor Tinus en Harm verving uitblinker Gertin die al een helftje bij 3 in de benen had, Jannes bleef nog even zitten om Erik Koegel minuten te gunnen.

De tweede helft begon Otterlo nog wel fel maar onze verdediging gaf geen krimp, ze lieten stuk voor stuk zien dat er vandaag niks te halen viel. Roadrunner schoot de 5-0 binnen op aangeven van wederom Topper en de 6-0 werd gescoord door Harm. Ondergetekende begon zich nu ondanks de mooie voorsprong toch enigszins zorgen te maken, Brot had nog steeds de nul en we zaten natuurlijk niet te wachten op het gebral na de wedstrijd van weeeeeeeeer een clean sheet van onze ruitenwasser.

Gelukkig had onze bank het ook in de gaten en bij een corner voor Otterlo wisselden ze de moegestreden Koegel weer voor Pampam en bij het eerste balcontact liet Pampam zijn specialiteit weer zien, met een uiterste krachtsinspanning kon Brot een eigen goal voorkomen. Ondertussen had ondergetekende aan de laatste man van Otterlo, Edwin Lagerweij gevraagd toch nog even aan te zetten om een goal te maken, de schoten van Edwin gingen meer richting de molen maar bij een scrimmage voor de goal verzuimden we, ietwat expres, om de bal weg te werken waardoor Otterlo de 6-1 kado kreeg en wij een enigszins rustige derde helft. Dus na het 4-1 verlies in de uitwedstrijd nu dus de 6-1 overwinning, in de Champions League ben je dan gewoon ruim door naar de volgende ronde.

Wat viel er verder op vandaag? Wist u dat?

  • Zowel de aanvoerdersband als Rik meteen waren verdwenen na de wedstrijd, waarschijnlijk heeft ie de band maandagmorgen nog steeds om!!!
  • De dug out vandaag overvol was en niet met de kleinste mannetjes? Elbert, Bananos, Maas, Michelin…daar tussenin gepropt zaten Bambi en Opa, de wissels moesten zelfs buiten staan…..al vind Jannes dat nooit zo erg.
  • Dus ook ‘onze’ tafel na afloop al bijna vol zat met geblesseerden/ spelersvrouwen etc. voordat degene die gespeeld hadden binnen kwamen.
  • De Braziliaanse invloeden Popeye zichtbaar goed doen.
  • We benieuwd zijn hoe Harry met het luxe probleem omgaat? Hij zal Jannes toch niet nogmaals 90 minuten op de bank houden? Koegel kan beter maar goed opletten komende week of Jannes niet ergens een boomstammetje ‘op scherp’ zet in de zagerij.
  • Harry nog even duidelijk maakte na afloop dat Tinus een prima assistent is maar dat HIJZELF de baas blijft!!
  • De afwezigheid van Mat, zonder zich af te melden, ook nog wel gevolgen zal hebben.
  • Griffeltje dinsdag ook weer gaat trainen, altijd fijn een extra wissel voor de laatste vijf minuten achter de hand te hebben.
  • Vierkant na 6 rondjes met de hond door Otterlo het zaterdagavond ook maar voor gezien hield ( vooral op verzoek van de hond)? Het bleef erg stil in het mooie Otterlo!!!
  • De banden van de kar reeds hard zijn, de triangel staat omhoog….we moeten de kar voorzichtig maar vast gaan afstoffen als het zo doorgaat!!!

Vierkant.