Uitwedstrijd tegen DVS Ermelo 10

De tweede wedstrijd van deze competitie en meteen al personele problemen. Allereerst waren daar al de eerste blessures. Misschien in een enkel geval een smoes om de hele weekend herhalingen te kunnen kijken van Feyenoord - Manchester United. De meeste afzeggingen waren er echter vanwege het 50-jarig jubileum en opening van de nieuwe crossbaant van de bevriende motorclub MAC. Gelukkig had Harry een drietal gastspelers weten te regelen. Karel, Gertin en Jan Willem, bedankt jongens!

We waren extra vroeg uit Harskamp vertrokken zodat we een goede warmingup konden doen. Helaas had dat niet veel zin, want in Ermelo betekent om half drie voetballen ook dat je pas om half drie het veld op mag. Gelukkig waren sommige van ons al goed opgewarmd door te fietsen naar de Ginkelse Hei om de parachutisten te bekijken. Alleen jammer van de mist.

In de kleedkamer bewonderden we nog even de prachtige nieuw kicksen van PamPam. Omdat we het veld niet opkonden begonnen we maar even een praatje met de tegenstander. "Waar is Ome Dirk?" "Pas op voor onze robotmaaimachines!" Om de tijd te doden telden we ook maar het aantal grijze haren. Het bleken er ongeveer evenveel als bij ons. Zou er een gelijkspel in zitten vandaag?

De opstelling dan. In het doel Herjen, achter op rechts Sterrekieker, links Laszlo en in het midden Jacco en PamPam. Rechts op het middenveld Topper, in et midden Gertin en Opa en de Michelinman op links. En voorin Karel en Roadrunner. Brabo, last van zijn voet, en Jan Willem, moest eerst nog vlaggen bij de jeugd begonnen op de bank.

De eerste helft begonnen we echter niet best. We maakten de kansen niet af en kwamen al gauw met 3-0 achter. Al dachten wij bij zeker 1 doelpunt wel een buitenspel. Sterrekieker opende nog wel de score, maar dan in eigen doel.

Na de thee kwam Brabo erin voor Topper en Jan Willem voor Jacco. Al snel ging het wat beter. Toch werd het eerst nog 4-0 uit een corner. Topper kwam er weer in voor Brabo en Jacco voor PamPam (pijn aan zijn voeten van zijn nieuwe schoenen). Na een mooie combinatie met Opa wist Gertin de aansluitingstreffer binnen te schieten. Nu gingen we vol op de aanval spelen. Sterrekieker was mee naar voren, dus nam Gertin even zijn positie over. Dat ging wat al te letterlijk, want ook hij wist de bal in eigen doel doel te werken, 5-1. Roadrunner wist nog wel de 5-2 te maken, maar daar bleef het helaas bij. Volgende keer completer en beter.

Wat reste was nog een erg rustige derde helft terug in Harskamp in de kantine.

Tot slot nog een aantal lessen van vandaag:

• Altijd eerst een keer trainen met nieuwe schoenen.
  • Wil je Topper een slechte wedstrijd laten spelen, zet dan de hokken van de Robotmaaimachines open (de tweede helft aan de overzijde ging velen malen beter).
  • Ook vier keer scoren is geen garantie voor de overwinning.