Uitwedstrijd tegen Blauw Geel 7

Als laatste wedstrijd voor de winterstop stond de kraker tegen naaste concurrent Blauw Geel op het programma. Zij hebben maar drie verliespunten minder dan ons. Een ware topper dus. Doordeweeks kregen we de eerste meevaller gemeld door Arnand op de groepsapp. Zn leidinggevende was zo aardig om Arnand wel vrijaf te geven. Dit ging wel gepaard met een aantal eisen, maar deze konden allemaal ingewilligd worden. We kregen ook enkele tegenvallers te verwerken. Falcao meldde zich af omdat hij moest werken. Dat is een domper. Een van onze topscoorders er niet bij. Remco heeft met zijn hamstring blessure al winterstop en ook Mike was niet aanwezig. Zaterdagochtend volgden er nog twee afzeggingen. Benjamin was ziek, maar ook Arnand was dat. Zo misten we ineens onze beide topscoorders en hadden we toch wel een probleem. Bert en Daniel hadden deze week al veelvuldig en tot in de late uurtjes overleg gehad, maar moesten nu toch weer een ander strijdplan bedenken. Na lang wegen en wikken kwam in Ede het hoge woord eruit. Door het ontbreken van onze beide aanvalsleiders werd er gekozen om met maar 1 spits te gaan spelen. Deze plek werd ingevuld door het hele seizoen al als verdediger spelende Gerard. De rest van de opstelling zag er als volgt uit. Op de goal Appie. Achterin Quinten, Gerdo, Marco en de nog een beetje zieke Gertin. Centraal op het middenveld Escher en Martijn. Op de flanken Harm en Andre en kort achter spits Gerard in een vrije rol Karel. Het doel was duidelijk. Compact spelen en achterin de nul houden en via snelle uitbraken gevaarlijk zien te worden. Op de bank nam de op het laatste geleende Fernando plaats en ook leider Daniel was in wedstrijdtenue te bewonderen. Aan de vlag uiteraard weer vlogger Micha. Nadat de scheidsrechter alle pasjes had gecontroleerd konden we eindelijk van start. We mochten wel spelen op gewoon gras, maar ook in Ede was de gemeente met een beste kar vol zand voorbij geweest. Er was een ware zandvlakte ontstaan en dat was later met douchen ook nog goed te voelen ook. Het begin van de wedstrijd was eigenlijk best goed van onze kant. Het uitgedokterde strijdplan werkte uitstekend. Blauw-Geel mocht de bal hebben, maar werd redelijk eenvoudig opgevangen door ons. In een van de eerste uitbraken was het ook al meteen raak. Andre werd prima diep gestuurd en in twee keer wist hij het net te vinden. Een mooie voorsprong en zo konden we weer terugvallen op ons spelletje van afwachten en er snel uitkomen. Vandaag gooiden we echter onze eigen glazen in. Eerst ging Quinten opzichtig in de fout en niet veel later had Appie ook nog eens. Zo gaven we voor de rust twee doelpunten zomaar weg. Een enorme domper terwijl het totaal niet nodig was. Met een achterstand werd dan ook de rust opgezocht. De boel werd omgegooid en we gingen met drie spitsen spelen. Fernando kwam erin voor Quinten. De start van de tweede helft was nog even onwennig. Appie was nog een poosje aan het grabbelen, maar gelukkig lette Gerdo heel goed op. Hierna namen we het heft in handen. Blauw-Geel werd vastgezet en kleine mogelijkheden werden gecreƫerd. Het meest dichtbij kwam Karel met een schot op de paal. De bal wilde er niet in en steeds meer werd er op de aanval gespeeld. Het logische gevolg was dat er ook meer ruimte achterin werd weggegeven. In een snelle tegenstoot besliste Blauw Geel dan ook de wedstrijd. Deze klap kwamen we niet meer te boven. Met een 3-1 nederlaag vertrokken we weer uit Ede. Een nederlaag die we grotendeels aan onszelf te wijten hadden. Te gemakkelijk werden de doelpunten weggegeven en helaas konden we, ook door het ontbreken van onze spitsen, niet echt een vuist maken voorin. Nu lekker een poosje uitrusten in de winterstop.