Wisselbeker voor SVH

Op vrijdagavond 20 oktober 2017 (17 jaar na de bruiloft van Teunis en Hennie van den Brink, maar dat zouden we stil houden) vond de tweede clash plaats tussen de sportievelingen van Stichting Tractor Pulling Harskamp en de plaatselijk voetbalclub SVH. Op 2 september 2016 werd de wisselbeker gewonnen door STPH, hoewel het eerste van SVH het beste team was. Deze beker werd toen in ontvangst genomen door Evert van den Brink, maar de beker belandde uiteindelijk in het STPH-honk aan de Walhuisweg.

Deze beker moest door de gemotoriseerde vrienden worden verdedigd. Veel spelers van STPH-1 hebben het hele jaar getraind bij o.a. SDS’55 om nog beter voor de dag te komen. En dat heeft ook geholpen. Onder aanvoering van leider Huib van Roekel wonnen de mannen van SVH-6 en van STPH-2. Het beste team van SVH (SVH-5) won ook van STPH-2 en van hun broeders van SVH-6. Tweemaal winst dus voor beide topteams. En nog nul punten voor de goedwillende, maar niet iets mindere spelers (en keepers……) van SVH-6 en STPH-2.

Laatste ronde moest duidelijkheid scheppen in de verdeling van de prijzen. De wedstrijd tussen SVH-6 en STPH-2 werd gewonnen (heel krap) met 1-0 voor de soort voetballers. De wedstrijden tussen de lijstaanvoerders bleef tot het laatste fluitsignaal heel spannend. De uitslag werd 1-1. En omdat het doelsaldo van de SPTH-1 beter was (o.a. door de grote zege op hun eigen broem-broemers) werd eindlijst:

1. STPH-1 (met zeven punten en doelsaldo van +10)
  2. SVH-5 (met zeven punten en doelsaldo van +5)
  3. SVH-6 (met drie punten)
  4. STPH-2 (moeten de eerste punten nog zoeken)

In totaal dus 10 punten voor SVH en 7 punten voor STPH. Dus is de wisselbeker dit jaar in beheer bij s.v. Harskamp. Leiders Teus en Herwin van den Brink kregen de wisselbeker uitgereikt door de SVH-spreekstalmeester en beloofden er net zo zuinig op te zijn als Teunis van tante Heintje. De toespraak was helaas moeilijk te verstaan, want een soort Barneveldse kiepekop met krullen van vrogger uut Harskaamp kakelde er steeds wat doorheen….. Rest ons te melden dat wij zeker een woord van dank zijn verschuldigd aan de heren scheidsrechters Joop Tadema en Wijnand Westerhuis. Zij kregen het toch voor elkaar om de kemphanen uit elkaar te halen en te zorgen, dat de aanwezige medische verzorger (Jeffrey Pattinama) niet zo veel te doen had. ‘Patti’ kwam helemaal uit Ede om eventuele blessures gelijk te behandelen. Verder waren er mensen die moesten zorgen dat de aanwezigen (na de wedstrijden) niet last kregen van uitdrogingsverschijnselen en van de hongerklop die altijd op de loer ligt. En dat is hen goed gelukt.

Dank voor jullie deelname en supporting van dit sportieve spektakel. Dit namens de organisatie Teus, Herwin, Ben, Lars, Michelle en Dirk. Tot volgend jaar maar weer.

Team STPH-1

Team STPH-1: Albert van Driesten, Leonard Frentz, Albert Schregardus, Henk van den Brink, Jaap van den Brink, Freek Peelen, Siebe Mulder, Arjen Blankespoor en leider Huib van Roekel.

Team STPH-2

Team STPH-2: Herman van den Brink, Henk Schregardus, Geurt van den Brink, Matthijs Bouw, Silvan van den Brink, Wouter Peelen en Evert Schregardus. Op de foto ontbreken John Brouwer (te laat) en leider Evert van den Brink (fotograaf).

Voorbereiding s.v. Harskamp

Voorbereiding STPH