Voetbal komt stap voor stap weer op gang

Het kabinet heeft 6 mei op de persconferentie een aantal coronamaatregelen versoepeld. Voor het voetbal betekent dit:

Vanaf maandag 11 mei mogen ook degenen die ouder zijn dan 18 jaar georganiseerd buiten sporten mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden (voor jeugd t/m 18 jaar was dit al toegestaan, waarbij kinderen t/m 12 jaar ook zonder 1,5 meter afstand mogen voetballen). Wedstrijden zijn nog niet toegestaan en er mag nog geen gebruik worden gemaakt van de kantine, gezamenlijke kleedkamers en douches. Er zijn geen restricties aan de groepsgrootte zolang men onderling maar 1,5 meter afstand houdt.

Officiële sportwedstrijden en competities kunnen vanaf 1 september plaatsvinden zonder publiek, mits het coronavirus onder controle blijft. Ons clubhuis mag naar verwachting ook weer open vanaf 1 september.

Nadat we 7 mei zijn gestart met de trainingen voor de jeugd onder de twaalf jaar, willen we aankomende week ook starten voor de overige teams/elftallen. Om de regels goed te kunnen handhaven gaan we werken met tijdvakken en veldindeling.

Regels

Om het trainen van de betreffende teams mogelijk te maken zijn er regels opgesteld welke strikt nageleefd dienen te worden. Wanneer er uitzonderingen gemaakt zouden worden dan kan dit leiden tot onduidelijkheid en/of ontevredenheid. Wij willen jullie allemaal uitdrukkelijk verzoeken om deze regels goed door te lezen en na te leven.

• Ouders mogen kinderen brengen en ophalen, maar hebben geen toegang tot het sportpark.
  • Het clubhuis blijft gesloten. Kantine, kleedkamers en andere faciliteiten zijn verboden gebied. Er kan dus niet gedoucht worden en ook toiletten zijn niet beschikbaar.
  • Sporters zijn 10 minuten voor aanvang training welkom op het sportpark en niet eerder!
  • Na de training dient men direct het sportpark te verlaten zodat er geen contact is met de volgende trainingsgroep. Dit geldt ook voor de laatste groep.
  • Sporters met symptomen welke met het Coronavirus in verband worden gebracht worden niet toegelaten op het sportpark.
  • We blijven van elkaar af en hanteren de normen zoals deze ook buiten het sportpark verplicht zijn.
  • Instructies van de trainers worden strikt opgevolgd.