SVH 1 - Vierhouten 1

Nog vier ronden te gaan in het voetbaljaar 2017-2018. Voor s.v. Harskamp een niet bijster goed seizoen. Maar dat weten we al sinds de grote blessuregolf ons parten begon te spelen. Dat mag eigenlijk niet een excuus zijn, maar zelfs superoptimist als ik ben, ik kan er ook niet omheen. Meer dan tien spelers niet beschikbaar moet een ledental van 75 spelende senioren kan een kleine vereniging als s.v. Harskamp niet trekken.

Wat ik wel bewonderingswaardig vind is het enthousiasme en inzet waarmee we wekelijks toch onze tegenstanders tegemoet treden. En waarbij het merendeel van de actieve SVH’ers andere teams zijn gaan helpen. Zo moest ondergetekende vorige week het gemiddeld gewicht van de veteranen omhoog stuwen en diezelfde veteranen helpen vandaag de andere senioren-teams van onze club, zodat het keurkorps weer vanuit het tweede team kan putten. Zo kan een kleine vereniging ook ‘groot’ zijn.

Maar goed, vandaag komt Vierhouten ‘82 uit de gemeente Nunspeet om de hoek in Harskamp. De uitwedstrijd was nog niet begonnen of we stonden al met 1-0 achter. Uiteindelijk werd het 4-0 voor de groenwitten. Hoewel onze tegenstander maar een plaatsje hoger staat op de ranglijst kunnen we ze vandaag niet achterhalen, maar we staan met 4 wedstrijden te gaan ‘slechts’ 11 punten achter. De optimist in mij zegt: “Het kan nog.” De realist in mij: “Ik hoop van wel, maar ik denk van net niet. Laten we maar genieten van een mooie partij voetbal.

Dirk van Wikselaar, voorzitter s.v. Harskamp