Maatregelen vanwege het coronavirus

Hierbij delen wij de maatregelen en regels die bij SV Harskamp van kracht zijn ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus.

Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.

Update 14 oktober 2020

Dinsdagavond 13 oktober zijn er weer vernieuwde maatregelen bekend gemaakt door het kabinet. Deze maatregelen treffen het amateurvoetbal hard. Voor alle teams van SV Harskamp geldt dat:

• Er geen wedstrijden in competitie verband gespeeld mogen worden.
  • Ook oefenwedstrijden zijn niet toegestaan.
  • Voor de senioren ligt naast de competitie ook het trainen stil.
  • Voor de jeugd van SV Harskamp blijft wel de mogelijkheid bestaan om te trainen.
  • De kleedkamers moeten weer op slot.

De maatregelen gaan in per woensdagavond 14 oktober om 22:00 uur. De verwachting is dat deze maatregelen zeker voor de komende vier weken van kracht zijn.

Update 29 september

Op maandagavond 28 september 2020 heeft het kabinet nieuwe maatregelen afgekondigd om verdere verspreiding van het Covid-19 virus te voorkomen. Deze maatregelen volgen dus op de maatregelen die al gelden vanaf 1 juli 2020. Hieronder de extra maatregelen die betrekking hebben op sport en ingaan vanaf dinsdag 29 september 2020 18.00 uur.

Geen publiek bij amateur- en profwedstrijden

Vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur is het betreden van sportaccommodaties alleen toegestaan voor sporters en begeleiders. Publiek is bij zowel trainingen als wedstrijden niet toegestaan. Sporters en begeleiders die klaar zijn met de activiteit worden als publiek gezien en moeten de sportaccommodatie zo snel mogelijk na de activiteit verlaten.

• Ouders die kinderen begeleiden naar de eigen accommodatie worden als publiek gezien en mogen de sportaccommodatie niet betreden.
  • Ouders die kinderen begeleiden bij uitwedstrijden worden als begeleider gezien en mogen de sportvoorziening wel betreden. Zorg er wel voor dat je het aantal rijouders beperkt tot dat wat je nodig hebt om naar de wedstrijd te komen!
  • Bezoekers/toeschouwers zijn absoluut niet toegestaan. Er zullen geen uitzonderingen worden gemaakt.

Sportkantines sluiten

Vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur zijn alle sportkantines die op of in een sportgelegenheid liggen gesloten. Dit geldt dus ook voor onze kantine. Er is geen uitzondering voor uitgiftepunten gemaakt en die zijn daarmee niet toegestaan.

We hopen als vereniging dat jullie begrip hebben voor de situatie en de aankomende 3 weken de richtlijnen strikt volgen zodat we straks misschien weer een nieuwe start kunnen maken.

Algemene hygiëneregels

Allereerst zijn de algemene hygiëneregels van het RIVM van kracht:

• Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten.)
  • Vermijd drukte.
  • Was vaak je handen.

In- en uitgang Sportpark en terrein

• De algemene regel om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden is (te allen tijde) van kracht.
  • Bij binnenkomst van het sportpark/kantine verzoeken wij u om je te laten registreren. Door het scannen van de QR-code kan een aanwezigheidsformulier ingevuld worden.
  • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

Kleedkamer(s)

• Wegens renovatie van kleedkamers 1 t/m 4 is het momenteel een puzzel om een goede indeling te maken. Het zou dus kunnen dat de wedstrijdsecretaris enkele wedstrijden gaat verzetten.
  • Jeugd tot 18 jaar mag in één kleedkamer zonder restricties.
  • Begeleiding dient de 1,5 meter afstandsregel in acht te nemen.
  • Voor teams met spelers van 18 jaar en/of ouder geldt dat de 1,5 meter afstandsregel ook in de kleedkamer van kracht is. Er mogen dus maximaal 8 personen tegelijk in de kleedkamer aanwezig zijn. Ook zijn er maar 2 douches beschikbaar.

Kantine/terras

• Onze kantine zal zoveel mogelijk open zijn voor verkoop met in acht neming van de richtlijnen van de RIVM.
  • Volg de instructies in de kantine. Er is een route die gevolgd moet worden.
  • Bij verblijf in de kantine dien je gebruik te maken van een zitplaats. Dit geldt ook voor het verblijf op het terras.
  • Indien je enkel iets haalt en daarna de kantine verlaat hoef je niet te zitten.
  • Het heeft de voorkeur met pin of contactloos te betalen.
  • De toilet mag worden gebruikt.
  • Bij de ingang van de kantine staat een desinfectiemiddel om je handen te ontsmetten. Dit is verplicht bij betreden van de kantine.
  • Ook in de kantine dien je je te houden aan de 1,5 meter regel.
  • Onze kantine medewerker kan je aanspreken als je niet aan de regels houdt.

Mochten er vragen en-/of opmerkingen zijn kan er gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..