Janco Heimgartner nieuwe trainer Harskamp

Tekst en foto door edestad.nl

De 48-jarige Barnevelder Janco Heimgartner is de nieuwe hoofdtrainer van voetbalvereniging Harskamp voor het komende seizoen. De Barnevelder wordt de opvolger van de na dit seizoen vertrekkende Bob Jansen. Het bestuur, technische commissie, en spelersraad van Harskamp zijn blij met Janco Heimgartner.

Procedure

De selectieprocedure is goed verlopen. Er waren 13 sollicitanten die trainen bij Harskamp als een uitdaging zagen. Met zes trainers hebben we verkennende gesprekken gevoerd. Met twee kandidaten is een eindgesprek gevoerd. In onze ogen waren zij beiden geschikt. Dan is het een kwestie van wikken en wegen. Janco onderschrijft onze toekomst filosofie. Hij is bekend in deze regio, onder meer omdat hij een half jaar Otterlo heeft getraind. Ook als voetballer en trainer is bekend met het Harskampse", opent bestuurslid technische zaken Jan Willem Pol.

,,Waarom Harskamp? In de eerste plaats omdat ik het een uitdaging vind mee te werken aan de visie die het bestuur heeft ontwikkeld. Daarnaast wilde ik graag op zaterdag trainen en liefst niet te ver van mijn woonplaats Barneveld af. Met deze keuze passen de drie voornemens goed bij elkaar", aldus Janco Heimgartner. De bij Sika Apeldoorn werkzame accountmanager is van plan regelmatig de club te bekijken.

,,Ik zal mijn collega Bob Jansen niet voor de voeten lopen." Janco Heimgartner vindt persoonlijk contact erg het belangrijk.

,,Ik wil er echt voor de hele club zijn. Spelers, maar ook supporters mogen me aanspreken. Daar is een derde helft heel geschikt voor. Je leert elkaar daar beter kennen."

De voormalige doelman speelde bij SDV Barneveld, Spakenburg, AGOVV, DOVO, FC Lienden en SDC Putten. Als hoofdtrainer was hij werkzaam bij Rood Wit '58 (Putten), Otterlo (tweede helft seizoen 2009/201), SV Candia '66 (Rhenen) en SDV Barneveld A1.

Opstellen

Harskamp wil volgend seizoen een optie zijn voor spelers van andere clubs die willen spelen een eerste elftal. Gemikt wordt op spelers die elders net niet bij de hoofdmacht kunnen aanpikken.

,,Er is al met enkele spelers gesproken. Wij willen ze graag een jaar of twee helpen een volgende stap te maken", aldus Pol.

,,Het woord 'helpen' is goed verwoord. Een speler moet vanuit zichzelf naar Harskamp komen. Ik wil ze graag op weg helpen. Gaan ze later op een hoger niveau spelen is onze missie geslaagd", denkt Heimgartner. De huidige selectiespelers blijven een belangrijke rol spelen.

,,Elke speler krijgt een echte kans. Ik zal nooit een speler, waar die ook vandaan komt, een basisplaats garanderen. Die moet je echt zelf verdienen", besluit Janco Heimgartner gedecideerd.

Jan Willem Pol verwacht dat de huidige selectie vrijwel intact blijft. ,,Ik denk dat er komend seizoen echt een goede selectie staat. Maar zekerheid daarover heb je pas na de overschrijvingstermijn.