In memoriam: Eric de Geit

Op zaterdagmiddag 15 juli 2017 is ten gevolge van een verkeersongeval in zijn woonplaats Veenendaal Eric de Geit dodelijk verongelukt. Eric reed op een bromscooter en is daarbij aangereden door een auto. Helaas heeft hij deze crash niet overleefd. Onze gedachten gaan uit naar zijn directe familie en vrienden, die zonder hun Eric verder moeten. Vol ongeloof, verdriet, verslagen en versuft. Bij s.v. Harskamp heeft Eric de Geit, zoon van het kantine-echtpaar (houten clubhuis) Jan en Mary de Geit, het voetbalspel beginnen te spelen. Dat Eric bij s.v. Harskamp begon was vanzelfsprekend. Zijn vader, maar ook zijn ooms (Evert-Jan, Gerrit, Geurt, Henk, Rinie) hebben het eerste elftal van s.v. Harskamp gehaald. Een familie die, zeker in de beginjaren van s.v. Harskamp, veel voor onze club heeft betekend.

In de jeugd viel zijn talent al snel op. Eric speelde meestal met en tegen één of twee jaar oudere jongens. Dan moet je meer kunnen dan een beetje voetballen. Ook moet je je wapenen tegen sterkere jongens. Dat was aan Eric wel toevertrouwd. Het maakte niet veel uit op welke positie hij speelde, hij had het inzicht en de techniek en dat maakte hem misschien wel de beste voetballer die bij onze vereniging heeft gespeeld. Al op jonge leeftijd kwam Eric in de senioren te spelen en hij heeft het laatste kampioenschap van het eerste elftal zelf meegemaakt. In dat team, was hij zeker de beste speler.

Eric de Geit heeft ook bij andere verenigingen gespeeld (o.a. bij De Graafschap), maar hij keerde vaak terug bij zijn rood-zwarte s.v. Harskamp. Eind jaren 1990 heeft hij zijn laatste wedstrijd in het eerste elftal gespeeld. Maar hij ging niet verloren voor onze club. Hij werd jeugdtrainer, veel jongens (en ook meisjes) die nu bij s.v. Harskamp spelen hebben wel onder hem getraind. In 2000 heeft hij samen met Jos Michels de jeugd weer op een hoger niveau en groter aantal leden gebracht. Buiten het voetballen om heeft Eric ook bij de herfstkampen van onze jeugd als leider gefungeerd, iets wat hem door zijn vader met de paplepel was ingegoten. Altijd in voor een dolletje, maar het voetbalspel stond altijd voorop.

Na het vertrek van Eric bij s.v. Harskamp heeft hij zich als trainer van jeugd-, senioren- en damesteams in de regio bekwaamd o.a. bij RKHVV, Edesche Boys en Lunteren (tot zijn overlijden trainer van onder-19, het oudste juniorenteam). Voor onze vereniging is Eric de Geit altijd een markant lid geweest en gebleven. In welke uithoeken we ook spelen, er vragen nog altijd oud-spelers en bestuurders naar onze veel scorende spits De Geit. We hebben nu hetzelfde verhaal te vertellen, maar met wel een heel triest einde. Wij wensen de kinderen (Donovan en Rafael) en verder familie en vrienden heel veel sterkte met dit grote verlies. Het is nog niet echt te bevatten.

Hieronder enkele foto’s van Eric de Geit bij s.v. Harskamp.

In memoriam: Eric de Geit

In 1982-1983 in de C-jeugd. Midden onder als keeper-aanvoerder.

In memoriam: Eric de Geit

In 1986-1987 in het eerste elftal (kampioen), onder, tweede van rechts.

In memoriam: Eric de Geit

In 1992, bij de uitreiking van vele nieuwe shirst, op de voorgrond, tweede van rechts.

In memoriam: Eric de Geit

In 1998, nog steeds in het eerste elftal, gehurkt eerste van links.

In memoriam: Eric de Geit

In 2000, middelste rij, eerste van rechts, als jeugdcoordinator bij s.v. Harskamp.