27e editie van het Hemelvaart toernooi

Het toernooi van de recreanten van s.v. Harskamp is weer een gezellige en sportieve happening geworden. Het derde elftal van s.v. Harskamp heeft voor de 27ste keer dit toernooi georganiseerd. Veelal met vaste deelnemers, vaste scheidsrechters en vaste vrijwilligers is een draaiboek niet nodig. Iedereen weet wat hem of haar te doen staat.

Zo rond 09.30 uur komen de eerste deelnemers fris en fruitig richting sportcomplex ’t Meuleveld aan de Otterloseweg in Harskamp. Altijd op Hemelvaartsdag. Meestal valt dit in de week dat het al erg druk is bij de rood-zwarten. Familie Vonk met hun toernooi en de familiedag vallen ook in deze periode.

Dit jaar kwamen alle deelnemers van de Veluwe. Ook de scheidsrechters van dienst zijn bekend op het sportpark. De heren Henk Blotenburg (Garderen), Wijnand Westerhuis en Joop Tadema (beiden uit Harskamp) hebben alle 21 wedstrijden netjes verdeeld. Ieder floot er 7 stuks. De deelnemende teams kwamen uit Garderen (Veluwse Boys), Ederveen (Advendo ’57), De Klomp (plaatselijk FC), Wekerom/De Valk (SDS ’55), Wageningen (SKV) en Harskamp (B&G en SVH).

Verder zorgde een team van vrijwilligers dat iedereen zijn natje en droogje kon nuttigen in het clubhuis en dat er wordt gezorgd voor de barbecue (Tiny en Harry), de muzikale klanken (Charl), voor medische verzorging (Patty) en voor het wedstrijdsecretariaat (Ben).

Hoewel deelnemen belangrijker is dan overwinnen (de olympische gedachte) gaat het toch om het edele voetbalspel.

De eindstand:

1. Veluwse Boys: 15 punten
  2. SDS ’55: 12 punten
  3. SKV Wageningen: 8 punten
  4. FC de Klomp: 7 punten
  5. B&G: 7 punten
  6. Advendo: 5 punten
  7. SVH: 5 punten

De sportiviteitsprijs werd gewonnen door v.v. Advendo ’57 uit Ederveen. Ondanks het magere resultaat bleven deze mannen (en twee dames in het team) zich voorbeeldig gedragen, zowel binnen als buiten het veld.

Deelnemers, vrijwilligers en supporters, allemaal hartelijk dank voor geweldige dag in en bij s.v. Harskamp.

Hemelvaart recreanten toernooi

Advendo al vroeg aan de versnaperingen.

Hemelvaart recreanten toernooi

De kledij van een van de winnaars uit Garderen.

Hemelvaart recreanten toernooi

Het clubhuis helemaal gecleaned.