Talentvolle nieuwkomers bij SV Harskamp

Hoewel nog onduidelijk is in welke klasse Harskamp volgend seizoen 2023/2024 uitkomt wordt gewoon door geselecteerd. De spelers Nanno Wilholt en Yordi Pol afkomstig van het Edese Fortissimo en keeper Thomas Vlastuin (ONA’53) hebben deze week hun komst bevestigd.

Zowel Harskamp trainer Collin Oosterholt als technisch bestuurslid Escher van Norel zijn daarmee uiteraard zeer content.

,,Drie spelers die onze selectie zowel kwalitatief als in de breedte komend seizoen sterker maken. Harskamp heeft echt een goede visie op het technische beleid. Dat is Escher van Norel en zijn collega’s wel toevertrouwd. Natuurlijk doe ik mijn zegje. Maar een trainer is op termijn een passant. De technische rode draad binnen een club is er één voor de wat langere termijn. Dat hoort ook in mijn visie”, opent Harskamp trainer Collin Oosterholt.

,,Nanno Wilholt volgend seizoen in het centrum met routinier Mike Peters is een mooi scenario, maar er zijn uiteraard meerdere opties. Mike kan met zijn routine en inzet, een nu al goede speler als Nanno verder op weg helpen. Wekelijks op de training sparren met spits Frank Hol word je ook niet minder van. Maar, en dat lijkt me duidelijk, beide spelers moeten zelf hun plekje verdienen. Er is geen trainer op welk niveau dan ook, dus ik ook niet, die een speler van de club en/of nieuwkomer een basisgarantie kan en wil toezeggen. Concurrentie maakt het totale team alleen maar sterker”, gaat Oosterholt verder.

Nanno Wilholt (rechts op de foto)

Nanno Wilholt (rechts op de foto)

Lastig

,,Ik begrijp best dat Nanno Wilholt het lastig vond zijn overstap bekend te maken. Tenslotte, heeft hij eerder mooie clubs afgezegd en toch gekozen nog een jaar bij Fortissimo te blijven. Ook is hij nu bij Fortissimo een echte steunpilaar. Twee seizoenen geleden heeft Harskamp al bij Nanno onze interesse kenbaar gemaakt in een gesprek. De belangstelling is altijd gebleven en wij hebben hem gevolgd. Wij hebben meerdere goede gesprekken met hem gehad over ons project, onze plannen met hem, de club, maar ook zijn eerdere keuzes. Waar er eerder interesse was vanuit Lunteren, DTS Ede en Bennekom was dat nu niet het geval. Dat gaf ons de kans hem te benaderen. Blij dat hij ‘ja‘ heeft gezegd. Wij hopen dat hij via ons deuren op een nog hoger niveau later kan openen. Het talent druipt er bij deze jongen vanaf”, vult Escher van Norel aan.

Reactie

,,Ik dacht vorig seizoen van club te veranderen. Dat ging om allerlei redenen niet door. Bij Fortissimo alsnog voor een jaar toegezegd te blijven. Nu bleef interesse van eerder genoemde clubs uit. Na twee goede gesprekken bij Harskamp besloten over te stappen. Ik denk zoals elders beschreven nog best veel van enkele routiniers bij Harskamp te kunnen leren”, laat Nanno Wilholt weten.

Hij heeft eerst Fortissimo en de spelersgroep vanavond (woensdag 16-2, red.) ingelicht. ,,Ik wilde niet dat zij het via andere kanalen dan mij vernamen. Uiteraard is enigszins teleurgesteld gereageerd. Maar de meeste spelers begrijpen mijn ambities op langere termijn ook wel. Ik kan echt iedereen honderd procent verzekeren dat mijn enige doel de komende maanden is om Fortissimo derdeklasser te maken. Aan mij zal het niet liggen. Uiteraard besef ik ook wel dat ik volgend jaar misschien nog in de vierde klasse speel. Maar ik ga ervanuit dat Harskamp ook alles op alles zal zetten via P/D wedstrijden te promoveren”, besluit Nanno Wilholt optimistisch.

Radar

Yordi van de Pol (Fortissimo) stond ook al langer op de radar bij de Harskampse club. ,,Hij is nog jong (18), goede linkermiddenvelder en gezegend met een goed spelinzicht. De verwachting is dat hij veel kan leren van onze middenvelder Rinke Rozema. Dit is een ideaal moment om hem klaar te stomen voor de hoofdmacht. Daarnaast waren wij op zoek naar een middenvelder die ook wat doelpuntjes kan maken. Dat heeft Yordi (Van de Pol, red.) wel bewezen afgelopen seizoen in de nacompetitie tegen Heerde. Aanvulling was sowieso wel nodig want de huidige selectie is minder breed dan het lijkt. Vincent van der Loo (meniscus/kruisbandblessure) en Danny Burgwal (gebroken enkel) zijn best langdurig uit de running. Het is even afwachten wanneer zij eventueel weer terug zijn”, aldus het duo.

Jordy Pol (rechts op de foto)

Jordy Pol (rechts op de foto)

De derde aanwinst is de talentvolle ONA’53 doelman Thomas Vlastuin. ,,Die hebben we gevolgd en moet de strijd aangaan met onze huidige doelman Koen Warnaar. Bij ONA’53 heeft Thomas de zeer goede en geroutineerde doelman Tom Reugebrink voor zich. Wij verwachten dat Thomas Vlastuin, mede onder leiding van huidig keeperstrainer Armand van den Top, een zeer waardevolle aanwinst is”, gaat het duo verder.

Thomas Vlastuin

Thomas Vlastuin

Meer

Ook in de begeleidingssfeer is de vacature van elftalleider opgelost. ,,Erik Koogje wil zich nog meer bezighouden met bestuurlijke aangelegenheden. Dat is lastig combineerbaar met het elftalleiderschap. Martijn van de Brink, een man die al heel lang op diverse fronten binnen de club actief is gaat hem opvolgen. Martijn had al lang de ambitie om een elftalleider te worden. Maar maakt dit seizoen af als deelnemer aan het Harskampse veteranen elftal. Hij is nu ook binnen de club actief als scheidsrechter en barmedewerker. Martijn kent echt iedereen, en ik denk dat dit een lot uit de loterij is”, lacht het Harskampse bestuurslid.

Gedachte

Zoals in de aanhef vermeld zit achter de komst van alle spelers een gedachte. ,,Investeren in kwaliteit en ook toekomstgericht kijken. Daarnaast wel een Harskampse identiteit behouden. Binnen de club is veel aandacht voor de jeugdafdeling. Het is geen toeval dat eerste elftalspelers als Rinke Rozema en Lars van Wikselaar een jeugdelftal trainen. Dat is het mooie van een club die aan de weg timmert. Maar ook zichzelf wil blijven. Of we nu wel of niet komend seizoen een klasse hoger spelen, doet niet van het feit af dat de ingeslagen weg ons inziens een goede stap is. Natuurlijk willen wij, net als alle supporters die de club een warm hart toedragen, dat het lukt. Maar vergeet niet waar Harskamp een aantal jaren geleden stond. Toen waren we verzeild geraakt in de kelder van het zaterdagvoetbal. Nu wordt over ons met respect gesproken. Dat is de eerste winst”, eindigt Escher van Norel gedecideerd.

Auteur

Eip Janssen

Bron

Ede Stad

  • Hemelvaarttoernooi 2024

    Dit jaar hebben we wederom een fantastisch Hemelvaarttoernooi mogen beleven, gevuld met sportiviteit en enthousiasme.

    13 mei 2024

  • Voorjaarsvernieuwingen in volle gang

    Ontdek de nieuwste upgrades bij onze club: van uitgebreide parkeergelegenheid tot onze nieuwe mascotte, TopperBOB!

    20 maart 2024

  • Schriek en Hol BV

  • Wikselaar Hoveniers

  • Plus Pater

  • Polskamp Meat Industry