Competitiewedstrijd tegen VDZ VE1

Allereerst een rectificatie op mijn vorige verslag, alweer een hele tijd geleden, de thuiswedstrijd tegen Otterlo, hierin waren 2 grove fouten geslopen terwijl de verslagen van mijn collega reporter Brot en mij normaal gesproken altijd op volledige waarheid berusten!!!!!

In mijn vorige verslag had ik namelijk 2 van de gebroeders van Norel door elkaar gehaald, Arnand en Aldo welteverstaan!!!! En dat terwijl ze niet eens meegespeeld hadden!!!!! De ene van de Norels was nu supertrots dat hij met zijn broer werd vergeleken maar de andere baalde ontzettend dat hij vergeleken werd met zijn broer!!!! Hopelijk is het bij deze opgelost…...maar ik vrees het ergste.

Wat misschien nog wel veel erger was , ik had geschreven dat het eerste doelpunt wat we maakten in de veteranencompetitie (Otterlo uit,….. hopelijk kunt u het nog volgen) gemaakt was door Roadrunner!!! Echter dit prachtige doelpunt werd destijds gemaakt door ons dispensatiespelertje en trotse Captain Peelen, het moet gezegd Peelen maakte er geen punt van maar stiekem hopen we dat nu de statistieken aangepast worden en alles rechtgezet is, hij misschien toch eindelijk verlost wordt van zijn vormcrisis.

Snel naar de wedstrijd tegen VDZ dan, thuis hadden we verloren van deze ploeg dus we wilden graag revanche. Rudy Bananos bralde voor de wedstrijd dat hij 4 doelpunten ging maken……..tja, we namen het voor kennisgeving aan, stel dat zijn voeten echt een keer zo gaan spreken als ie zelf doet, je moet er niet aan denken, maar ja……….misschien later meer hierover (in ieder geval over Rudy).

De wedstrijd werd onder lenteachtige omstandigheden afgewerkt, Ferguson en Tinus hadden de volgende opstelling bedacht; Brot op de goal, Jannes, Maas B., PamPam en Gilberto achterin. Middenveld met Topper, Erik Koegel, Captain Peelen en Rudy Bananos. Voorin RoadRunner en Vierkant. Een ijzersterke bank met Michelin, Tinus en terug van weggeweest met 2 gereviseerde kiekers onze eigen Sterrekieker!!!!! GlasMaas had de tas al in de auto gelaten en dacht een rustig middagje tegemoet te gaan, dit zou tegenvallen bleek later, hij heeft meer gelopen met de waterzak als dat hij in 2 wedstrijden loopt terwijl hij meespeelt. Dat Harry de vlag hanteerde is natuurlijk een feit.

Eigenlijk hadden we vanaf het begin een overwicht en kregen we kansen, natuurlijk maakten we die niet meteen en nadat RoadRunner de schoenendozen uitgeschopt had kwamen er 2 spiksplinternieuwe flonkerende kicksen voor de dag waarmee hij prachtig de 0-1 binnenschoot. Hier hadden de mannen van VDZ geen rekening mee gehouden en nadat Maas B. even dacht weer in de zagerij te zijn en een VDZ speler afzaagde, begon het eerste gemor. De scheidsrechter hield de kaarten echter op zak en hier kwam Maasje B. best goed mee weg eigenlijk!!! Al zal onze Maas (zit vast in de voornaam) hier wel heel anders over denken.

We bleven kansen missen, Koegel leek op weg naar de 0-2 na een mooie actie maar hij werd bruut onderuit gehaald door de keeper die te laat was, de scheids hield de kaarten wederom op zak, onze Koegel kon helaas niet verder en werd vervangen door Tinus, Gilberto had zijn plek al eerder afgestaan aan onze tweebenige Sterrekieker, sjongejonge wat schiet ie makkelijk, maar helaas ook net naast de goal!!! Tussendoor had onze Brot al laten zien dat ie nog steeds barst van het zelfvertrouwen nu hij de hete adem van youngster Pater niet meer in zijn nek voelt en het volledige vertrouwen van Ferguson heeft gekregen, Brotje dook de ballen weer uit de hoeken!! 0-1 bij rust derhalve.

De tweede helft kwam Michelin erin voor Vierkant en VDZ had de boel omgezet en ging op jacht naar de gelijkmaker. Jannes werd het slachtoffer van de dadendrang van VDZ en werd woest van de sokken gelopen door de achterneef van Winnetou, ook dit werd weggewuifd door de clubscheids waardoor alle frustratie van de laatste weken van al het huishoudelijke werk (zie verslag Brot van vorige week) bij PamPam eruit kwam en hij weggestuurd werd voor 10 minuten. Ondertussen waren de nieuwe schoentjes van Roadrunner lekker warm en had hij prachtig de 0-2 binnengeschoten. Geen vuiltje aan lucht leek het totdat onze Topper zich weer moest laten gelden, geheel onnodig veroorzaakte hij een strafschop waarbij zelf onze penaltykiller kansloos bleek, 1-2 dus. We maakten ons nog niet echt zorgen want we hadden natuurlijk de 4 doelpunten van Rudy nog tegoed. Bij een corner kopte Bananos goed in en schreeuwde meteen moord en brand dat er iemand hands maakte toen de bal er niet in ging, de scheids stond er bovenop en kreeg de volle laag van Rudy toen hij niet reageerde, even wilde de man in het zwart Rudy eruit sturen maar hij bedacht zich snel, wetende dat Harskamp hier niet bepaald slechter van zou worden!!!! Toen Ruudje even later zelf ook nog hands maakte was GlasMaas het zat en wisselde hem direct. We wisselden nog wat door en de 1-2 trokken we toch over de streep waardoor we dus gewoon weer meedoen om de titel!!!!

Nog enkele opmerkelijke dingen, wist u dat?

  • Onze Captain echt op weg was naar zijn felbegeerde doelpunt ….totdat Topper begon te schreeuwen; LAAT JE VALLEN, LAAT JE VALLEN, LAAT JE VALLEN, LAAT JE VALLEN, LAAT JE VALLEN………………
  • De videoref uitsluitsel heeft gegeven en er maar 1 handsbal werd gemaakt…en u raadt het al, die hebben we allemaal gezien!!!!
  • Door de bardienst van ondergetekende samen met GlasMaas en RoadRunner geen verslag van de eerste helft van de derde helft gemaakt kon worden.
  • Opa Vermeer in de tweede helft van de derde helft Jannes duidelijk probeerde te maken wat het nut is van binnenste verdedigers en buitenste verdedigers…….Jannes was erg duidelijk naar Opa Vermeer wat hij hier van vond!!!!!
  • Rik Gerritsen nog heel duidelijk moet wennen dat ie eindelijk eens in een kampioensteam zit?... Waar was ie eigenlijk? ….Rik gaf na afloop aan op de App dat de KAT naar buiten kon!!!!... Nadat we hem uitgelegd hadden dat het de KAR moest zijn bleef het stil.
  • We het Rik eigenlijk ook niet kwalijk kunnen nemen, de laatste keer dat Rik op de kar zat was waarschijnlijk toen ie nog op het Gruttennest zat en op schoolreisje ging naar het Kootwijkse zand.
  • De nieuwe schoenen van RoadRunner het gelukkig ‘doen’, alleen kan de afstelling nog beter!!!
  • GlasMaas een lied heeft gevonden waar hij bepaalde mensen mee uit de kantine kan krijgen, nu nog een lied vinden waar we GlasMaas mee weg kunnen krijgen als ie weer op dreef is.
  • Aanstaande zaterdag tegen koploper OVC……zou het dan toch gaan gebeuren?

Vierkant.