Eerste competitiewedstrijd Harskamp 2 - Barneveld 3

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. Op het Meuleveld mochten we de heren van vv Barneveld 3 ontvangen. De bekercompetitie was voor ons prima verlopen. Met een nederlaag en een overwinning hadden we de laatste bekerwedstrijd alles nog in eigen hand. Om geen enkel risico te lopen hebben we de laatste bekerwedstrijd via een laat tegendoelpunt de punten maar in Putten gelaten. Een prima voorbereiding hebben we dus gekend. Na lang wikken en wegen zijn de hoge heren uitgekomen op een selectie van 15 man waar mee we de competitie moeten ingaan. Als het goed is kunnen daar nog enkele aanvullingen bij komen. Maar de ziekenboeg bij onze verzorger word met de week groter, dus af daar veel van terecht komt is maar de vraag. Voor de eerste competitiewedstrijd was alleen Mike vd Krol niet van de partij. Leiders Daniel en Bert hadden dan ook een hele puzzel om er een mooie opstelling van te maken. Na uitvoerig overleg kwam de volgende opstelling uit de hoge hoed. Op de goal uiteraard weer met iets betere handschoenen vandaag Appie. Nadat hij was bijgekomen van de schrik over het zien van een van de ledematen van Barry, had Appie er vandaag weer veel zin in. Achterin werden Harm, Gerdo, Marco en Martijn Peelen geposteerd. Centraal op het middenveld Escher en Krolletje. Aan de zijkanten de oudste en de jongste van stel, Gertin en Quinten dus. De voorwaartsen waren Karel en Arnand. Op de bank het supertrio Gerard, Remco en Falcao. Onder zeer zomerse omstandigheden werd er om 14.15 uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter W.G. van Westerhuis. Bert z’n traditionele rondje voorafgaand aan de wedstrijd is weer in ere hersteld, dus iedereen ging goed voorbereid van start. Het begin van de wedstrijd was ook duidelijk voor ons en al heel snel resulteerde dit dan ook in een voorsprong. Arnand omspeelde de keeper van Barneveld uitstekend en schoof de bal in het lege doel. We bleven de betere ploeg en ons middenveld onder leiding van de good-olds Gertin en Escher wonnen continu de afvallende bal. Achterin werd nauwelijks iets weggegeven en wachten was het dan ook eigenlijk wanneer de voorsprong groter zou worden. Dit gebeurde helaas niet en de wedstrijd raakte steeds meer in evenwicht. De rust werd dan ook met een 1-0 voorsprong bereikt. Bert en Daniel plaatsten twee wijzigingen. Falcao en Gerard namen de plekken over van Karel en Gerdo. Na een minuut of tien in de tweede helft zou Remco Quinten aflossen. De tweede helft ging weer van start zoals de eerste was geëindigd. Redelijk in evenwicht en het werd er van onze kant niet beter op. Veel balverlies en slordig spel, waardoor Barneveld nog in een resultaat bleef geloven. Na een kwartiertje in de tweede helft ging er even heel veel mis. Remco vergat een haalbare bal binnen te houden en gaf zo een corner weg. Vervolgens verlengde Gerard deze ook nog eens heel mooi met zijn hoofd zodat Appie kansloos was. Een weggevertje, maar de stand was wel weer in evenwicht. Dit was echter een prima wake up call. Waar de scheidsrechter de bal nog vergeet op de stip te leggen, was de volgende aanval wel gelijk raak. Via een mooie aanval werd de voorzet van Remco schitterend via een snoekduik tegendraads door Falcao binnen gekopt. Een paar minuten later valt zelfs de definitieve beslissing. Arnand kapt en draait en kapt en draait en schiet vervolgens de bal prachtig in de rechter boven hoek. Quinten en Gerdo lossen Falcao en Peelen nog af en het restant van de wedstrijd werd makkelijk uitgespeeld. Een belangrijke eerste overwinning en de drie punten blijven weer eens op het Meuleveld. De derde helft was uiteraard ook weer een belangrijk gedeelte van de dag. Onder het genot van diverse koude versnaperingen werd de wedstrijd nog eens uitvoerig besproken. Het rondje van Bert blijkt wel gelijk zijn vruchten af te werpen.