Thuiswedstrijd tegen Blauw Geel 8

Alweer de zesde competitiewedstrijd en dit keer komen onze vrienden van Blauw Geel op bezoek. Een bekend elftal, want verleden seizoen streden we samen om het kampioenschap. Wie er uiteindelijk aan het langste eind trok is natuurlijk bekend. De eerste tegenvaller kwam van de week door de mededeling van Appie dat hij niet kon keepen. Natuurlijk tegen hem gezegd dat we dat wel wisten, maar dat hij zich daar maar niets van moest aantrekken. Uiteindelijk bleek hij geblesseerd te zijn en dat te bedoelen. Leiders Bert en Daniel moesten dus de keepersmarkt op. Reserve keeper/verdediger/middenvelder annex spits Micha de vlogger heeft nog steeds geen brace dus was nog geen optie. Gelukkig hielp 3e elftal keeper Guido ons uit de brand. Nogmaals onze dank! Verder waren ook Martijn Peelen, Martijn Krol en Gerard niet van de partij. Peelen gaat onze vrienden van het 4e elftal weer helpen. Spielmacher Krol was druk in zijn nieuwe stulpje en het griepvirus had Gerard te pakken. Om toch nog twee wissels te hebben kwam Gio uit het 3e elftal ook nog even bijspringen. Bert en Daniel hadden het zo wel een stuk makkelijker om de opstelling te maken. We begonnen weer in een 1-4-4-2 systeem met Guido op de goal. Achterin Quinten, Gerdo, Marco en Harm. Op de flanken Mike en Karel. Centraal op het middenveld Escher en Gertin en de voorwaartsen waren Arnand en Falcao. Op de bank begon Remco en aan de vlag Micha. De wedstrijd werd vandaag doordat het 1e elftal ook thuis speelde op het B-veld afgewerkt. Niet het allerbeste veld en volgens Arnand kon dit weleens grote gevolgen krijgen. De aftrap was een paar minuten later dan gepland, dit doordat de groepshugg van Blauw-Geel wel heel klef was. BG liet wel meteen zien wat ze vandaag van plan waren. Via goed positiespel werden wij gelijk onder druk gezet. Een bekend beeld, maar ook een spelletje wat wij zelf graag en vaak spelen. Een gesloten verdediging houden en snel de spitsen zoeken. Zij creëren toch altijd wel kansen. De eerste kansjes waren wel voor BG, maar Guido stond constant op de goede plek. Aan de andere kant kreeg Falcao een goede kans. Een uitstekende voorzet van Karel werd net te zacht ingeschoten door Falcao. Al snel brak er een heel belangrijk moment aan in de wedstrijd. In een snelle tegenaanval was Arnand er vandoor. De laatste man van BG werd uitgespeeld en deze trok via een flinke overtreding aan de noodgreep. Een doorgebroken speler en ook nog eens een flinke overtreding. Daar staat maar één straf op en de leidsman toonde dan ook de rode kaart. Een domper voor BG, maar ons kwam het wel heel goed uit. Met een man meer kregen we steeds meer grip op de wedstrijd en al snel leidde dit tot een uitstekende kans. Arnand kreeg de bal op een paar meter van de doel op een presenteerblaadje. Een niet te missen kans, maar u raadt het waarschijnlijk al, het kon toch. De bal raakte de lat en in tweede instantie wilde de bal er ook niet in. Volgens de verhalen achteraf was het veld hier debet aan. Laten we het daar maar op houden Arnand! Toch kwamen we ondanks de man meer situatie wel op achterstand. Een afstandsschot van BG verraste de net iets teveel voor zijn doel staande Guido en de bal valt net over hem heen in het netje. Een teleurstelling, maar gelukkig weten we dit heel snel te herstellen. In een van de volgende aanvallen is Arnand iets scherper en rond deze keer wel uitstekend af. Met deze tussenstand mochten we ook gaan rusten. Leiders Bert en Daniel voerden een wijziging door Remco in te brengen voor Harm en het systeem werd omgegooid naar een 1-3-4-3 formatie. Op de aanval om de punten in eigen huis te houden. De tweede helft werd de boel meer vastgezet en BG bleef ondanks de man minder goed meespelen, maar echt gevaarlijk werden ze niet meer. Aan de andere kant ontstonden er steeds meer mogelijkheden voor ons en wachten was het op het moment dat we op voorsprong kwamen. Na een kwartiertje was het ook zover. Mike was de maker. Het moet gezegd worden dat BG ondanks deze nieuwe klap volop bleef meevoetballen en we bleven het lastig houden tegen deze goede tegenstander. Na een uurtje kwam Gio nog de moegestreden goed spelende Falcao aflossen. Mogelijkheden bleven we houden, maar de laatste pass was een aantal keer net niet zuiver genoeg om de wedstrijd definitief in het slot te kunnen gooien. Zo bleef het tot het einde spannend. In de laatste paar minuten kwamen we er nog een keer snel uit. Een counter uit het boekje waarbij de bal van Gertin naar Arnand gaat. Die stelde Remco in staat om af te ronden en uiterst precies viel de bal ook binnen. Een heerlijk doelpunt en de punten waren nu definitief binnen. Niet veel later floot de leidsman ook voor het einde. Een hele belangrijke overwinning tegen een van de betere elftallen uit de competitie. 18 uit 6, kan niet mooier. In de derde helft was spielmacher Krol wel van de partij en door onze centrale middenvelders van vandaag werden we veelvuldig voorzien van een natje en een droogje. Zo was het nog lang onrustig op sportpark het Meuleveld. Volgende week wederom een lastige wedstrijd. We mogen dan op bezoek in Barneveld bij de heren van SDVB.