Competitiewededstrijd tegen OVC’85 VE1

Vandaag de tweede thuiswedstrijd en dit was meteen een heel bijzondere, na de vooroplevering op vrijdagmiddag kregen we toestemming om op het nieuwe kunstgras te spelen tot grote vreugde van Jannes en zoals Brot terecht opmerkte op de app is het ook heel normaal dat het vlaggenschip van de vereniging het nieuwe veld opent. Dit was overigens niet helemaal waarheid want ’s ochtends was er al door de jeugd op het veld gespeeld en het eerste doelpunt op kunstgras werd gescoord door Laurens Jansen…….inderdaad…..zoon van,…..en dat zouden we merken tijdens onze wedstrijd, Papa wilde duidelijk niet achterblijven!!!

Natuurlijk waren er weer de nodige personele problemen en langdurig geblesseerden en tot overmaat van ramp verkoos onze Captain een liefdesweekendje in een bungalowpark boven een wedstrijd met het dreamteam ,onbegrijpelijk….. gelukkig werden we geholpen door Esscher van Norel (duidelijk de beste van de 4 Dalton brothers) ,Max van den Brink en Pieter Burgwal. Voor de wedstrijd werd meteen het verschil duidelijk tussen een echte vedette en een zelfbenoemde vedette met sterallures. Cor Jansen en Rijk Ruttenberg (Pat…buurman van Mat) waren beide te laat!!!! De ene (Pat)werd meteen door Tinus en Harry naar de bank verwezen en de andere hield gewoon zijn basisplaats…als klap op de vuurpijl kreeg Cor ook nog een paar nieuwe sokken en een broekje uitgereikt van onze supervisor…….kwestie van onderhandelen aldus de heer Jansen. Bovendien werd de rest van het team gedwongen een aantal loten van; de Grote Club Actie af te nemen voor veel geld terwijl dhr.Jansen vriendelijk werd verzocht de loten ‘aan te pakken’ ……we zijn erg benieuwd waar de prijzen straks vallen maar we hebben een donkerbruin vermoeden.

We begonnen met Brot op de goal, Rick (Mat), Jannes , Maas B en Pampam achterin. Topper, Pieter, Vierkant en Drambo in het midden. Voorin Cor J. en Roadrunner (trots als een pauw met de aanvoerdersband om zijn armpje). Op de bank Max B, Pat en Esscher. Bananos hanteerde de vlag waardoor Harry en Tinus de coaching konden verzorgen vanuit de overvolle nieuwe brede dug out, krukkenloper Brabo moest zelfs buiten de dug out plaatsnemen!!!!Natuurlijk blies Wijnand weer op de fluit. Zoals meestal kregen we meteen al weer kansen maar vergaten ze te benutten. Mede door het warme weer moesten we nog flink wennen aan onze nieuwe ondergrond en na een stief kwartiertje hield Jannes het dan ook voor gezien om plaats te maken voor Max. We bleven wat doormodderen en ondanks dat Brot een aantal fraaie reddingen verrichtte gingen we toch met een 0-3 achterstand de rust in. De tweede helft gaf eenzelfde beeld, opvallend was dat Cor verbeten op jacht was naar de eerste goal van de veteranen op kunstgras, vanuit alle standen bestookte hij de goal van de tegenstander ( er kwam zelfs nog een buitenkantje rechts voorbij) en na diverse pogingen vond hij dan eindelijk het net. Helaas had OVC tussendoor ook al een paar keer gescoord waardoor de eindstand 1-6 werd.

De derde helft werd onder heerlijke weersomstandigheden ook buiten afgewerkt en stond in het teken van;

• De verjaardag van de hond van Maas, de verdere details hierover kwamen niet door de censuur.
  • Het Debiteuren/Crediteuren moment van Max en Cor, na herhaalde waarschuwingen van ons allen wilde Cor toch in echt in de VE1 app, op de vraag of hij dan even zijn 06 nummer op wilde noemen moest hij na diverse pogingen het antwoordt schuldig blijven .Hulp kwam er uit onverwachte hoek, Max dreunde het nummer van Cor bijna uit zijn hoofd op!!!...dus beste lezer mocht u nog een boekhouder zoeken…………maakt u zelf de keus maar.
  • De hallucinatie van Rijk (Pat), hij zag zijn auto wegrijden terwijl hij zelf nog op het terras zat!!
  • De volkomen terechte verkiezing van Jannes tot MAN OF THE MATCH.
  • Geheel in stijl werd er deze middag uit plastic glazen gedronken en nadat het Brot gehalte meer dan verdubbeld werd aan het einde van de derde helft keerde een ieder weer huiswaarts .

Vierkant.