Uitwedstrijd tegen Lunteren 4

De derde competitie wedstrijd mochten we op bezoek bij de heren van Lunteren 4. Een jong elftal die de competitie redelijk was begonnen. Arnand was vroeg in de morgen al gesignaleerd op de Wormshoef om het nodige spionagewerk te verrichten. Het bleek dat men in Lunteren deze wedstrijd heel serieus nam en het hoofdveld was gereserveerd voor ons. Ook had Lunteren de allerbeste scheidsrechter aangesteld om dit spektakelstuk te mogen leiden. Niemand minder dan good old Klaas vd Pol was dan ook de baas over de fluit vandaag. Wij misten vandaag wel enkele belangrijke spelers. Zo waren Gertin en Karel een weekendje weg. Martijn Peelen was er als speler ook nog niet bij, gelukkig konden we hem nog wel even als toeschouwer begroeten. Het doel werd vandaag verdedigd door Lunteraan Appie. Achterin stonden Harm, Gerard, Marco en voor eventjes teruggekeerd bij ons Pikanto. Op de flanken Quinten en Martin Oldekamp. In de as op het middenveld dartelde Krolletje en Escher en de spitsen waren Falcao en Arnand. Niet in de basis opgenomen waren Gerdo, Remco en Jordy. Jordy zou eigenlijk de vlag hanteren, maar nadat hij aan een ieder ging vragen welke kant hij eigenlijk de vlag op moest laten wijzen bij een ingooi leek het Bert toch verstandiger om dit klusje aan Gerdo over te laten. Het begin van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. Bij ons was het spel ouderwets hotseknotsebegonia voetbal. Gelukkig had de eerste helft Lunteren dit gedeelte van het edele voetbalspel ook aardig onder de knie. Kortom het leek eigenlijk nergens op. Nadat Quinten na een kwartiertje de doelman van Lunteren vakkundig had uitgeschakeld kwamen we toch op voorsprong. De keeper miste de bal volledig en Falcao was er als de kippen bij om de bal tergend langzaam het doel in te laten rollen. Niet veel later verdubbelde Falcao zelfs de voorsprong. Dit keer via een fantastische actie die tevens voortreffelijk werd binnen geschoten. De laatste minuut van de eerste helft speelde we zelfs een minuut lang uitstekend. Helaas werd deze goede minuut onderbroken door de scheidsrechter en mochten we gaan genieten van een kopje thee. Pikanto moest eruit en werd vervangen door Jordy. Gerdo kwam erin voor Quinten en Remco nam de plek van Arnand even over. Met niet al te best voetbal toch 0-2 voorstaan. Dit kon de tweede helft eigenlijk alleen maar beter gaan. Hier kunnen we heel kort over zijn, dit was niet het geval. Het leek van onze kant echt helemaal nergens meer op en Lunteren rook bloed. Niet veel later maakte Lunteren dan ook op prachtige wijze de aansluitingstreffers. Zelfs dit was voor ons nog geen wake up call en we bleven slecht voetballen. De gekste situaties ontstonden er voor onze goal en met het nodige kunst- en vliegwerk wist Appie de rest van de tweede helft zijn doel schoon te houden. Dit mocht gerust een klein wondertje worden genoemd. Opgelucht waren we dan ook toen het eindsignaal klonk. Drie gestolen punten, maar daarom niet minder lekker. Desalniettemin is de start uitstekend, 9 uit 3 en bovenaan in de rangschikking. Willen we hier blijven staan, moeten we toch echt een heel stuk gaan verbeteren. Volgende week nieuwe kans. Dan is er op sportpark het Meuleveld de topper tussen de nummers 1 en 2. Komt dat zien!