Competitiewedstrijd tegen Duno Doorwerth VE1

Vandaag stond de uitwedstrijd gepland tegen Duno. Met 1 puntje meer stonden zij precies boven ons in de stand dus viel er weer een plekje op te schuiven voor ons. Op de app was het ook deze week opmerkelijk rustig en bleef het bij enkele spelers die zich op voorbaat al wissel zetten en om de spirit erin te houden probeerde BlaBlananos zich nog te presenteren als moppentopper (wat uiteraard schromelijk mislukte…)

Ferguson ging er dan ook van uit dat iedereen tot het uiterste gefocust was en nam voor zichzelf een rustig dagje en beperkte zich slechts tot supervisor. Het vlaggen mocht BlaBlananos wel een keer doen, Tinus is oud en wijs genoeg om de shirts etc te pakken en tja de heenreis….. Iedereen weet wel waar Duno ligt dus Harry stapte wel ergens achterin met de overtuiging dat alles goed kwam. En daar waar Vierkant en Brot hun bolides netjes naar Doorwerth hadden gereden en met hun medespelers vast gingen omkleden bleef het verder rustig…. Toen we met 6 man half aangekleed wat verdwaasd om ons heen keken bleef het nog steeds rustig……. Wat zou er toch aan de hand zijn? Ze zouden toch gewoon achter Vierkant aanrijden???

Nadat diverse lachsalvo’s in de gang de aankomst van de rest van het team aankondigde kwam in de kleedkamer het hele verhaal eruit. Het ongelooflijke toeval deed zich voor dat er tussen Otterlo en Schaarsbergen meerdere mensen schijnen te rijden met een Renault Megane… Tinus met Gerdo in zijn kielzog pikte meegaand als hij is… (ja ja een ontzettende flauwe woordspeling, en niet eens zelf verzonnen maar gestolen van Joe Dalton, alias Escher van Norel) dus bij de verkeerde auto aan. En dus reed er braaf een kolonne auto’s door Wolfheze, rechtsaf naar Renkum…. Kortom een hele toeristische route!!! Eigenlijk werd het pas duidelijk dat ze verkeerd zaten toen een hoge blonde dame op leeftijd bijna de klep van hun garage op de motorkap van Tinus gooide. Toen Tinus de bril eens goed oppoetste en de Megane ook nog eens bruin i.p.v. zwart bleek te zijn kwamen de heldere lichten langzaam tot de conclusie dat dit waarschijnlijk niet de Megane van Vierkant was en dat die oprit in Renkum toch niet de parkeerplaats van Duno Doorwerth was.

Na ff snel omkleden kreeg Tinus nog wel het vertrouwen van Ferguson om de opstelling voor te lezen (al stond hij er zelf strak naast en keek mee op het briefje). Vanwege het grote aantal geblesseerden kregen we van onze vrienden van de Crash Test Dummies 2 spelers te leen namelijk Pieter en de redelijk herstelde Gerdo. We begonnen met Brot op de goal, achterin PamPam, CTD Gerdo en Rudy Bronkhorst centraal en linksachter Captain Tinus. Op het middenveld Topper (altijd weer de vraag welk chocolaatje hij deze keer weer genomen had), Pieter centraal en linkshalf Pat (alweer zonder boezemvriend Mat). Na alle heisa en het afgenomen vertrouwen in zijn welpen had Ferguson voorin echter het veel geprezen CAR-systeem nu noodgedwongen maar ingeruild voor een veel veiliger systeem, namelijk het VCA-systeem (Vierkant, Cor, Andre). Op de bank zaten nog Jannes, Popeye, Gilberto en nog een wisselspeler in Haloween kleding (Drambo was het trainingspak vergeten en zat uitgedost in werkjas, spijkerbroek en daaronder een paar voetbalkicksen..). BlaBlananos was overgeheveld van SVH 1 naar het hoger aangeschreven SVH VE 1 en mocht het vlagwerk verrichten. Ferguson keek met de armen over elkaar gevouwen toe en als laatst kwamen ook onze dispensatiespelers Brabo en ex-captain maar nog wel reisleider Pele nog aangewandeld om ons aan te moedigen (daar waar Duno ze hard nodig heeft staan ze bij ons gewoon als supporter langs de lijn).

Op het spekgladde kleiveld ging het eerste kwartier de wedstrijd op en neer. Roadrunner kreeg al direct een kans maar stuitte op de keeper, CTD Gerdo bleek de beentjes er nog niet helemaal recht onder te hebben en gleed uit waardoor een speler van Duno in 1 rechte lijn op Brot af kon gaan. De laagstaande zon en het felgroene shirt bleken hem toch iets te moeilijk en gelukkig koos hij dezelfde route om Brot te ontwijken als Brot zelf waardoor ook deze kans gemist werd. In de tegenaanval kreeg Roadrunner direct zijn 2e kans en die verzilverde hij wel. Vrijwel direct was het aan de ander kant echter ook weer raak en stonden we weer gelijk. Binnen 10 minuten nam Pieter een afvallende corner op de pantoffel en gehinderd door de zon had hun keeper hier geen weerwoord op en stonden we weer voor. Voor rust gebeurde er verder niet heel veel, Vierkant had de afgelopen week iets teveel op de knieën gezeten tijdens het dicht straten van het laatste hoekje achter ons nieuwe hoofdveld en liet zich wisselen voor alleskunner Gilberto, die dan ook gewoon Vierkants positie in de spits innam. Ruststand 1-2 ondanks nog wat grote kansen voor Roadrunner en een onterecht afgekeurde goal van Gilbert.

De tweede helft gebeurde er voetballend niet al teveel. Duno was drukker met zichzelf en de scheidsrechter en wij vonden de tussenstand ook verder prima. Vlak voor tijd gooide Topper de wedstrijd in het slot en scoorde op fraaie wijze de 1-3. Het meest opmerkelijke feit was wel dat tijdens een duel een Duno-speler zijn bril verloor en Gilberto deze bril opraapte en deze doodleuk aan Cor Jansen gaf… Maar ik draag helemaal geen bril zei Cor verontwaardigd…. Was het een foutje van Gilberto of een stille hint aan een spits die vandaag droog stond? Wie zal het zeggen.

De derde helft stond vooral in het teken van het kiezen van de man van de wedstrijd en het invullen en plannen van ons weekend weg, dit jaar begin mei naar Praag.

Enkele opmerkelijke feiten;

  • Voor dit weekendje weg alle nieuw aangetrokken spelers zich aangemeld hebben en nog niemand zich afmeldde.
  • Pat Gerritsen een speciaal verzoek indiende voor een rustige kamer. De rest van het team kennende kreeg hij als advies mee om dan maar een week later te gaan..
  • Gilberto zich afvroeg of hij die bril toch misschien beter aan Roadrunner had moeten geven in plaats van aan Cor.
  • Ferguson geen enkele rekening houd met de status van vedettes…. Zoiets als resultaten uit het verleden etc. etc…. Nadat Jannes een vorige keer 10 seconden voor het einde van de wedstrijd mocht invallen was ditmaal Popeye aan de beurt.
  • In de kantine bleek dat onze vrienden van de Crash Test Dummies ook 2 man met het 2e hadden meegestuurd waardoor ook zij hun eerste overwinning binnen haalden. Glimmend van trots zat Gertin aan het hoofd van de tafel als een soort Godfather over zijn kudde te kijken. Gefeliciteerd mannen!!!
  • Nadat vorige week de banden al opgepompt werden van de kar, we deze week alvast de triangel omhoog hebben gezet… Hij is klaar om aangepikt te worden..

Brot